альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

І знову про нетароване сміття!

Відповідно до норм передбачених Законом України «Про відходи» та постанови Кабміну № 1070 від 10.12.2008 «Про затвердження Правил надання з вивезення побутових відходів» збір відходів здійснюється за контейнерною та безконтейнерною (повідерний збір) схемами.

Пунктом 4 типового договору про надання послуг з вивезення побутових відходів передбачено, що для вивезення  твердих побутових відходів за контейнерною схемою використовуються технічно справні контейнери місткістю не більше 1,1 куб. метрів, що належать Виконавцеві чи споживачу, у тому числі для роздільного збирання, зокрема, таких побутових відходів як вторинна сировина.

Пунктом 5 даного договору передбачено, що  для вивезення твердих побутових відходів за без контейнерною схемою споживач зобов’язаний виставити у місцях, погоджених з виконавцем, закриті ємкості з відходами місткістю не більше як 0,12 куб. метра.

Отже, враховуючи дані норми споживач має право викидати побутові відходи до контейнерів чи виставляти біля свого домоволодіння в закритих ємкостях. У великих кількостях будівельне сміття та відходи рослинного походження викидаються до спеціального транспортного засобу після подання заяви та оплати відповідного рахунку. Свавілля звалювання сміття на контейнерних майданчиках чи створення несанкціонованих звалищ відходів заборонено та передбачено статтею 152 Кодексом України «Про адміністративні правопорушення» як правопорушення.

Оскільки нормами утворення твердих побутових відходів передбачено на рік на одного мешканця 3% будівельного сміття та 8% рослинних відходів, що в свою чергу складає лише 24 кг. Аналізуючи ситуацію, яка склалася в м. Вознесенську протягом останніх років, мешканці міста майже 100%  ігнорують норми передбачені даними нормативними актами  і свавільно у великих кількостях звалюють будівельне сміття та відходи рослинного походження на контейнерних майданчиках. Збір даного сміття несе додаткові витрати комунальному підприємству «Санітарна очистка міста» не передбачених діючим тарифом на вивіз ТПВ, тому для недопущення зриву графіків вивозу та створення антисанітарного стану в місті було прийнято рішення керівництвом комунального підприємства з погодженням міського голови Вознесенської міської ради на повернення не тарованого сміття їх власникам.

Нагадуємо, що тарувати необхідно в пакети або мішки листя  і бадилля, а гілля та сухостій в'язати у снопи. Тверді побутові відходи розміщувати лише в контейнери чи закриті  ємкості біля домоволодінь.

Управління ЖКГ та КБ ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.10.2018 0 1 323
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно