альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Чорний пояс

На початку серпня в м. Кропивницький відбувся національний навчально-методичний семінар з традиційного карате. Семінар був організований і проведений Національною Федерацією Традиційного карате-до України. По закінченні семінару було проведено тестування та атестація на чорні пояси різного рангу.

Дві вознесенські каратистки, які брали участь у семінарі і були заявлені на тестування, успішно пройшли атестацію на 1 Дан та отримали Чорні пояси з традиційного карате. Це спортсменки Клубу традиційного карате-до «Дай-Цзі» Таричева Ольга та Юдова Діана.

Обидві дівчини багато років займаються карате, довго готувалися до цієї події та заслужено отримали майстерську ступінь з карате. Взагалі, чорний пояс та визнання спортсмена майстром є головною сходинкою для будь-якого каратиста. Це визнання його труда, старань та здібностей. Все що відбувається далі, це рутинне постійне вдосконалення та підвищення майстерських вмінь.

Підготовка до атестації проходила важко, адже дівчата зараз студентки: Діана навчається в Одесі, а Ольга у Львові. Знаходити час на тренування було важко, але це анітрохи не зменшило бажання та завзяття у підготовці.

Ольга Таричева займається карате вісім років. Обставина, за якою вона в дев’ять років опинилась в секції карате банальна – в школі виникли проблеми і треба було постояти за себе. З першого ж тренування, карате повністю її захопило. Тренувалась Оля багато і наполегливо. І хоч захоплення карате довго викликало деякі труднощі у відносинах з рідними та батьками, з роками вони змирилися з її пристрастю. А проблеми в школі поступово зійшли нанівець.

Інша історія у Діани. Тринадцять років тому у п’ятирічному віці її привів до секції карате батько. У Діани були проблеми зі здоров’ям і карате виявилося дуже доречним для їх вирішення. А потім сталося те, що робить із звичайних дітей майстрів, вона закохалася в карате. Багато років було витрачено на тренування заради відновлення здоров’я. Це був непростий шлях, довелося навіть на деякий час відмовитись від тренувань. Але пристрасть нікуди не ділась. Поступово все стабілізувалося, а тренування пішли з повним навантаженням.

І Оля і Діана з різних обставин та в різному віці почали займатись традиційним карате. Вони багато в чому різні, однак всі відмінності зникають коли починається тренування, або команда виїжджає на змагання.

І для Діани і для Ольги з самого початку змагання завжди були святом, а змагання, в інших містах, якщо на це потрібно було 3-4 доби – великім святом. Декілька днів «самостійного життя» і спілкування з друзями-суперниками з інших регіонів України та драйв від змагань постійно надихали їх на ще більші досягнення та наполегливість в тренуваннях.

Нарешті саме тестування. Ось що про це говорять самі дівчата.

Ольга Таричева: «В цьому році я зрозуміла, що вісім років займалася не просто так. Нарешті здійснилася мета, до якої йшла весь цей час. Я здала на чорний пояс. Буря емоцій яку я відчула тоді просто не передати, це дуже хвилююче і в якійсь мірі страшно».

Діана Юдова: «На атестації було досить таки важко, оскільки це відбувалося після семінару. Ми вже були втомлені, а потім іспит, тому - це дійсно важко. Зал, в якому ми здавали іспит, чудовий. Там відчуваєш себе відмінно. Мені це надало впевненості».

Багато нервів і сил було віддано атестації. Потім хвилювання після закінчення. І ось він – омріяний Чорний Пояс.

На завершення статті хочеться побажати Ользі і Діані подальших успіхів у спорті та навчанні, а всім іншим брати з них приклад. Те, що зробили наші дівчата - неординарна подія для Вознесенська і для клубу «Дай-Цзі». Майстрів карате в нашому місті багато, але дівчат серед них одиниці.

                                                                                                                                                             Віктор Фадєєв

На фото: (зліва на право) Таричева Ольга, Юдова Діана

скачать dle 12.0
Дата публікації: 20.08.2018 0 2 735
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно