альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

ІІІ етап Кубка України у Вознесенську

Минулої суботи 14 квітня поточного року у селі Баловне Новоодеського району відбувся ІІ етап Кубка України з мотокросу. Траса, яку підготував місцевий ентузіаст мотоспорту Сергій Альбещенко була дуже складною, враховуючи той факт, що вона розташована на місці закритого на сьогодні піщаного кар`єру. Гонка пройшла на солідному рівні, відеоматеріал про її перипетії відзняв і розмістив у соціальних мережах наш професійний відео оператор Олександр Михайлов.

Згідно з календарем спортивно-масових заходів Української Мотоциклетної Асоціації на 2018 рік, 21-22 квітня настала черга приймати змагання ІІІ етапу Кубка України з мотокросу нашому славному місту Вознесенську. Забігаючи далеко наперед можу сказати відверто: особи, які були відповідальними за підготовку і проведення вищеназваних змагань зробили все залежне від них і навіть більше. У порівнянні із 30 квітня минулого року (у нас тоді також проводилася гонка з мотокросу) змінилося на нашій трасі майже все. Збільшилася дистанція кола до 1500 метрів, стали складнішими повороти, спуски та підйоми. На нижній базі було культурно обладнано технічний парк, у якому знаходилася мототехніка, спортсмени та їх особистий автотранспорт. На верхньому майданчику було організовано виїзну торгівлю різних напоїв,  вболівальники мали змогу прямо на місці, спостерігаючи за перебігом подій, спокійно перекусити та поспілкуватися на тему, яка їх хвилювала. Необхідна інформація надавалася глядачам у повному обсязі, з гучномовця лилася весела розважальна музика.

І нарешті розпочалося офіційне відкриття змагань, на яких від міської ради були присутні міський голова В.Д.Луков та його заступник Ю.В.Путій. З теплими  словами  до спортсменів та вболівальників  звернувся міський голова. Віталій Дмитрович привітав глядачів, побажав всім спортсменам тільки перемог, вболівальникам приємного видовища та запросив господарів та гостей  на спортивні змагання, які відбудуться під час  святкування міста 18-20 травня цього року. За традицією міський голова відкрив змагання й побажав спортсменам пройти свою дистанцію без травм. А далі розпочалися тренувальні заїзди. 21 квітня трійку призерів у класі «Новачок» у порядку переліку склали: Черней Федір (м.Вознесенськ), Носик Віталій (м.Миколаїв), Диханов Павло (м.Вознесенськ). Клас 65 куб. см розіграли Ніколаєв Ярослав І місце,  (Н-Каховка) та Мельнікова Карина ІІ місце (Бобринець). Набагато цікавіше стало спостерігати вболівальникам за змаганнями наступного дня, 22 квітня. Після тренувальних розпочалися залікові заїзди, спочатку на старт вийшли самі юні гонщики вік яких становив від 6 до 8-ми років у класі 50 куб.см. Трійка призерів після двох заїздів тут набула такого вигляду: Мельнікова Карина (Бобринець), Колодій Артур (Мелітополь), Скомороха Максим (Одеса), заохочувальний приз за 4-те місце дістався вознесенцю Черней Костянтину.  У класі «Жінки» на жаль тільки дві спортсменки відгукнулися на запрошення на етап змагань та вийшли на старт у Вознесенську. Перше місце по праву виборола гонщиця з Івано-Франківська, п`ятикратна чемпіонка України  Сахарієва Поліна, на другому місці стабільно залишається поки що мужня спортсменка з Таврійська Юлія Лисак. У класі 85 куб.см. за сумою двох заїздів переможцем став Сергій Альбещенко -  молодший (с. Баловне, Н.-Одеського р-ну), Когут Дмитро (Сміла, Черкаської), Ніколаєв Ярослав (Н-Каховка). Ще один заохочувальний приз дістався представнику сім`ї Черней – Євгену. Дуже цікавими вийшли обидва залікові заїзди у класі «Аматори». Досвідчений миколаївський гонщик Лебедєв Микола не залишив шансів нікому, а наступні призові місця дісталися Павлюченкову Олексію (Одеса) та Чиркову Миколі (Миколаїв). В останньому заїзді були об`єднані гонщики трьох класів, всього вийшли на старт 14 чоловік. У класі «Ветеран-І» переміг майстер спорту із Запоріжжя Андрій Лютий, покращив свій рівень Сергій Альбещенко-старший - він другий, третє місце посів Максим Лебедєв з Миколаєва.  Трійка призерів у класі «Ветеран-ІІ» має наступний вигляд: Погребенко Віталій (Таврійськ), Кріпак Сергій (Кропивницький), Кривой Сергій (с.Баловне).  У класі «OPEN» переміг Владислав Лисенко з Бобринця, друге місце посів Лісовий Олег з Білгород-Дністровського, третім був Павло Овчаров з міста Генічеськ.

Наймужніші та найстійкіші вболівальники залишилися для участі у нагородженні переможців та призерів гонки. Церемонію провів заступник міського голови Юрій Валерійович Путій, якому допомагали директор МЦ ФЗН «Спорт для всіх» І. Алексєєв, головний спеціаліст МЦ ФЗН «Спорт для всіх» С. Кисільов, головний суддя змагань, арбітр М/К з Бобринця Олександр Мельніков. Переможці та призери змагань отримали грамоти, медалі та грошову винагороду. День закінчувався приємними веселими вигуками, рукопотисканням та фотографуванням на пам'ять. Велику практичну роботу провела суддівська бригада, її члени доклали чимало зусиль задля того, щоб наші змагання відбулися на рівні, який притаманний тільки нам – вознесенцям. Дякуємо Головному арбітру, судді міжнародної категорії Мельнікову Олександру з Бобринця, технічному комісару, арбітру м/к з Олександрії Перевертайло Станіславу, головному секретарю Мельніковій Наталі, секретарю Кімерле Наталі та судді Абашонкову Віталію (обоє м. Бобринець). Окрема подяка суддям-хронометристам з Вознесенська Василю Харитонову та Ользі Кушка, які попрацювали практично без перерв та відпочинку, бажаємо міцного здоров`я та нових спортивних досягнень Павлу Диханову, який з ранку до ночі приводив до ладу трасу, приймав та розміщував гостей-спортсменів на нашій базі, допомагав всім та кожному. Разом з Павлом величезний об`єм роботи з реконструкції траси виконав грейдерист Вадим Жук, йому також подяка від імені всіх тих людей, які люблять мотоспорт.

Неоціненну допомогу у підготовці траси та місця проведення змагань надали: Генеральний спонсор ТОВ «ПіК» Дистрибьюшен» (керівник С.Пташник), торгівельна фірма «Памір» (керівник Є.Величко), Микитівський гранітний кар`єр, міські комунальні служби. На відмінно відпрацювали свою зміну працівники служб ДСНС та станції швидкої допомоги. Необхідно також відмітити місцевих приватних підприємців, які постаралися нагодувати всіх бажаючих вболівальників. Загальна оцінка проведеного спортивного закладу висока, організаторам практично все вдалося. Тепер на черзі у вознесенських любителів мотоспорту Кубок України з мотоболу, проведення якого заплановане на 18-20 травня, цей термін співпадає із святкуванням Дня міста Вознесенська. Тож запрошуємо всіх небайдужих на свято міста, в якому своє законне  місце займатиме СВЯТО МОТОБОЛУ.

           В.Гриценко, член Асоціації спортивних журналістів України

скачать dle 12.0
Дата публікації: 24.04.2018 0 1 635
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно