альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відбулося чергове засідання комітету доступності

6 листопада за головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія Сметани відбулося чергове засідання комітету доступності.

На порядку денному стояли питання розробки плану побудови пандусів по місту, забезпечення доступу до зупинок міського транспорту та місць на стоянках осіб із інвалідністю тощо.

Голова ГО «Вознесенська міська організація «СОІУ» Валентина Кривоносова звернула увагу присутніх на проблеми, з якими щодня стикаються люди на інвалідних візках. По вул. Будівельників за кошти міського бюджету збудовано нову автобусну зупинку, яка пристосована для людей з інвалідністю, але водії маршрутних таксі, в більшості випадків, її ігнорують. Також далеко не всі магазини, аптеки та соціальні об’єкти обладнані пандусами та зручними поручнями для осіб із інвалідністю. В свою чергу, Валентина Андріївна висунула пропозицію – під час будівництва нових пандусів перевіряти їх на доступність, залучаючи при цьому представників їхньої громадської організації. Ще голову ГО турбує постійна відсутність місць для транспорту осіб з інвалідністю по вул. Чубчика (біля ринку), вона особисто неодноразово викликала на місце поліцію, але далі протоколу справа не рухається.

Заступник міського голови планує провести конструктивну розмову з водіями маршрутних таксі щодо нової зупинки по вул. Будівельників. З питань пандусів і зручних поручнів Юрій Сметана зауважив, що наразі ДАБІ перевіряє усі новозбудовані пандуси відповідно до державних будівельник норм. Але, якщо є ініціатива їх повторної перевірки, головний архітектор міста обов’язково буде запрошувати представників громадської організації. Що стосується стоянки по вул. Чубчика, то на минулій сесії міської ради до положення Управління житлово-комунального господарства та КБ додано інспектора з паркування, котрий зможе контролювати правила паркування по місту. Також готується пакет документів для розірвання договору з оператором паркування по вул. Чубчика, адже орендар несвоєчасно платить за оренду землі й не може навести лад зі стихійною торгівлею на орендованій території.

Директор ПОГ «Вознесенське УВП УТОС» Людмила Лисенко просила вирішити питання щодо неправомірної стоянки біля їхнього підприємства; ремонту асфальтового покриття двору по вул. Шевченка, 42, де проживає велика кількість інвалідів по зору; будівництва зливостоку по вул. Юрка Тютюнника; придбання та встановлення звукових маячків на об’єкти соціального значення, маршрутки, деякі магазини та аптеки; ремонту тротуарної доріжки по вулиці Шевченка біля Ощадбанку.

Юрій Сметана зазначив, що в місті є практика встановлення напівсфер, аналогічні будуть виставлені і біля підприємства, що завадить автомобілістам паркувати свої машини на тротуарі. Ремонт покриття двору вже заплановано на 2019 рік. Близько 10 звукових маячків буде придбано та встановлено у наступному році. Ямковий ремонт на тротуарі по вул. Шевченка буде виконано при наявності фінансування.

Наступне засідання комітету доступності заплановано на лютий 2019 року, де члени комітету підведуть підсумки зробленого за квартал.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 07.11.2018 0 1 046
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно