альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

29 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом

29 жовтня за ініціативою Всесвітньої організації по боротьбі з інсультом відзначається Всесвітній день боротьби з інсультом. У цей день вся увага світової спільноти прикута до проблем, пов’язаних з хворобами системи кровообігу, факторами ризику, які впливають на їх виникнення (артеріальна гіпертензія, гіподинамія, паління,ожиріння, відсутність фізичної активності, зловживання алкоголем, цукровий діабет тощо) та трагічних наслідків викликаних захворюванням серцево-судинної системи.

Інсульт — це стан, при якому внаслідок припинення надходження крові в головний мозок через закупорки артерії або вилиття крові через розрив стінки судини відбувається пошкодження або загибель нервових клітин; це швидко розвивається порушення мозкового кровообігу, з одночасним ушкодженням тканини мозку і розладом його функцій. Ця недуга і донині залишається однією з головних причин смерті та інвалідності. За даними ВООЗ, в результаті інсульту помирають 6,7 мільйона чоловік у рік в усьому світі. На судинні захворювання припадає більше половини смертей, причому, якщо нещодавно інсульт зустрічався, в основному, у пацієнтів старше 55-60 років, то в даний час близько третини випадків припадає на осіб у працездатному віці (30-40 років).

Одним з найважливіших способів профілактики інсульту є повноцінне збалансоване харчування з урахуванням всіх макро - і мікронутрієнтів. Найчастіше ризик інсульту можна значно скоротити лише виключивши з раціону рафіновані і жирні продукти.

Головне завдання заходів і всієї кампанії, що проводяться в рамках Всесвітнього дня боротьби з інсультом, – підвищення обізнаності світової спільноти, і перш за все молоді, про проблему інсульту, важливості правильного і своєчасного надання першої допомоги (саме вчасно надана перша допомога у багатьох випадках допомагає не тільки зберегти життя, але і запобігти інвалідність) і, звичайно ж, про профілактичні заходи.

На судинні захворювання припадає більше половини смертей у світі.

В цей день медики і допомагають їм волонтери організовують роботу з населенням, здійснюють експрес-діагностику факторів ризику. 

Що робити, щоб уникнути інсульту:

В першу чергу, щоб уникнути інсульту, потрібно почати вести активний спосіб життя. Почніть з звичайних прогулянок. Не менше 30 хвилин в день. І намагайтеся ходити в максимально швидкому темпі. Таке навантаження допоможе вам зміцнити судини.

Потрібно постаратися позбутися шкідливих звичок. В першу чергу, звичайно, кидайте курити. Це прибере величезне навантаження на організм. Кількість вживаної солі теж потрібно зменшити до 2-4 грам в день.

Слідкуйте за станом свого організму. Якщо є зайва вага, то почніть тренуватися, щоб скинути її. У теж час, потрібно приділяти увагу вашому тиску. Щоденно вимірюйте його, і якщо він буде підвищений, то зверніться до лікаря. Крім цього, радимо вам перевірити кількість глюкози в крові.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.10.2018 0 780
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно