альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Деякі питання щодо призначення субсидії

В нормативно-правовій базі Україні  часто відбуваються суттєві зміни, які впливають на наш сучасний спосіб життя, це також стосується призначення та розрахунку субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідно  Постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива»  (станом на 1 жовтня 2018 року)  розраховується двічі на рік -  з травня місяця,  та з жовтня місяця, тобто на опалювальний та неопалювальний сезони,  після підтвердження інформації про зареєстрованих  осіб та проживаючих у житловому приміщенні осіб.

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону і розраховується:

  • на неопалювальний сезон - з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон - з 1 жовтня по 30 квітня.

Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Для орендарів житлового приміщення (будинку) житлова субсидія призначається за наявності договору найму (оренди) житла з місяця звернення до дати закінчення опалювального (неопалювального) сезону, але не більше ніж до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору найму (оренди) житла. На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

При цьому житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

Для внутрішньо переміщених осіб житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається за рішенням комісії з місяця звернення до кінця опалювального (неопалювального) сезону.

Лише після подання нових заяви та декларації здійснюється призначення субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон:

  • орендарям;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • громадянам, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива,;
  • домогосподарствам, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у попередньому сезоні менша, ніж кількість зареєстрованих осіб.

Управління соціального захисту населення

Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.10.2018 0 855
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно