альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Важливо знати!!! Державна реєстрація народження фізичної особи та її походження, в тому числі ромської національності, якщо дитина досягла одного року і більше

    Якщо заява про державну реєстрацію народження дитини, яка досягла одного року і більше надійшла після закінчення одного року з дня народження дитини і до досягнення нею 16 років, то державна реєстрація народження проводиться відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання дитини на загальних підставах (за заявою будь-кого з осіб, визначених статтею 144 Сімейного кодексу України, але після перевірки наявності державної реєстрації народження за місцем народження дитини, за місцем проживання батьків дитини на момент її народження або за даними Державного реєстру актів цивільного стану громадян). У цих випадках одночасно подаються один із документів, передбачених Правилами державної реєстрації актів цивільного стану у Україні, затверджених Наказом Міністерства юстиції України  18.10.2000  № 52/5,  медична довідка про перебування дитини під наглядом лікувального закладу, а також довідка з місця проживання дитини. За відсутності такої довідки дані про місце проживання дитини можуть бути підтверджені паспортом або паспортним документом одного з батьків чи законних представників дитини. Водночас подаються документи, що підтверджують походження дитини.

    У разі досягнення дитиною 16 років державна реєстрація її народження може проводитися за її особистою заявою з пред'явленням паспорта та відповідно до законодавства, яке регулює порядок поновлення актових записів цивільного стану.

    Державна реєстрація народження на підставі рішення суду про встановлення факту народження проводиться за правилами поновлення актових записів, якщо з дня народження дитини, зазначеного у рішенні суду, минуло більше року.

    Якщо батьки чи один із них не досягли 18-річного віку, то народження дитини реєструється на загальних підставах. Згода батьків (опікунів, піклувальників) неповнолітніх батька або матері на державну реєстрацію народження дитини при цьому не потрібна.

    У разі державної реєстрації народження дитини на підставі рішення суду про встановлення факту народження, надісланого судом, свідоцтво про народження оформлюється та видається особі, яка була заявником у суді, або іншому законному представнику дитини під час звернення цієї особи до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

    У разі державної реєстрації народження дитини на підставі заяви, поданої в електронній формі, свідоцтво про народження оформлюється в день державної реєстрації народження та видається під час звернення батька або матері дитини до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

    При державній реєстрації народження дітей, народжених при багатоплідних пологах, про кожного з них складається окремий актовий запис про народження і видається окреме свідоцтво про народження.

 

Начальник Вознесенського міського  відділу

державної реєстрації актів цивільного стану

Головного територіального управління  юстиції

у Миколаївській області                                                                          Л. В. Махова

скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.09.2018 0 1 425
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно