альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

ЩОБ ПЕНСІЮ ДОСТОЙНУ МАТИ - ЛЕГАЛІЗУЙ СВОЮ ЗАРПЛАТУ!

     Питання легального працевлаштування займає актуальне місце у нашому суспільстві. Це завжди вибір – між швидкими і, як може здатися на перший погляд, значними заробітками сьогодні та стабільним, впевненим і застрахованим завтра. Спокушаючись на гроші, з яких не будуть сплачені податки, громадяни  зупиняються на першому варіанті. Та ніхто не враховує того, що несплачені податки це втрачене право на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійснені перерахунків пенсії в подальшому.

     Звертаємо увагу усіх громадян на важливість вимог до страхового стажу при виході на пенсію. З 1 січня 2019 року для виходу на пенсію за віком необхідно мати не менше 26 років страхового стажу. З 2028 року, після досягнення віку 60 років, пенсії будуть призначатися за наявності страхового стажу 35 років. Формула розрахунку пенсії залежить від розміру пенсії, від страхового стажу та заробітку. Тому чим більший страховий стаж та заробіток, з якого сплачений єдиний соціальний внесок, тим більша пенсія буде у майбутньому. Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним.

     Шановні роботодавці! На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» та з метою захисту прав застрахованих осіб на соціальне та пенсійне страхування, фахівці Вознесенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області за аналізом даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного страхування, спільно з представниками Управління Держпраці у Миколаївській області, органів місцевої влади, контролюючих органів  здійснюють  інспекційні відвідування суб’єктів господарювання та роботодавців згідно п.33 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2018 №295.

Закликаємо вас дотримуватись вимог чинного законодавства з метою уникнення суттєвої фінансової та адміністративної відповідальності за використання найманої праці без належного оформлення.

Шановні працівники! Відстоюйте свої конституційні права, вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та сплати єдиного соціального внеску з усієї суми отриманого заробітку.

     Кожна застрахована особа може самостійно перевірити правильність нарахування та своєчасність сплати єдиного соціального внеску своїм роботодавцем, одержати інформацію про нараховану заробітну плату в Реєстрі застрахованих осіб та зарахований страховий стаж. Для цього потрібно звернутися до управління  за довідкою або при наявності електронно-цифрового підпису зареєструватись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Також можливо скористатися новим онлайн - сервісом Пенсійного фонду України для громадян — смс - інформування працівників про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу.

     Якщо роботодавець не сплачує податки та внески або іншим чином порушує права працівника – не мовчіть! Звертайтеся з цього приводу до компетентних органів! Не дайте себе ошукати!

 

скачать dle 12.0
Дата публікації: 14.01.2019 0 1 087
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно