альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

НІ - зарплаті в конверті!

Легальна заробітна плата це соціальні гарантії для найманих працівників, розмір яких залежить від тривалості страхового стажу.

Працівник, який отримує зарплату в “конверті” офіційно вважається непрацюючим. Йому не зараховується страховий стаж, а значить:

– він не буде одержувати відповідні пенсійні виплати;

– його можуть звільнити в будь-який час, без жодних компенсацій.

– у нього немає права на оплачувану відпустку, права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, права на інші види соціального страхування.

Є роботодавці, які  частково приховуючи виручку від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачують доходи найманим працівникам не обліковані в бухгалтерських документах, а також використовують працю найманих працівників, офіційно не зареєстрованих як наймані особи.

Тому хотілося б звернутися до громадян, які мають намір працевлаштуватися,  або вже працевлаштовані: вимагайте від роботодавців укладання з вами трудової угоди! І навіть, коли вам надали таку трудову угоду, переконайтесь, що за вас щомісяця перераховують єдиний соціальний внесок.

Відповідно до нині діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду. Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску. 

 Підсумовуючи, звертаємось до роботодавців, які надають перевагу виплаті зарплати в так званих "конвертах", із закликом легалізувати реальну зарплатню своїм працівникам, не позбавляти їх соціальних гарантій та гідного пенсійного забезпечення.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 28.11.2018 0 1 080
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно