альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Всеукраїнський тиждень права в дитячій бібліотеці: «Подорож країною Закону»

Відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149 "Про Всеукраїнський тиждень права" Всеукраїнський тиждень права проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

В дитячій бібліотеці Всеукраїнський тиждень права розпочався з бібліотечного подіуму «Подорож країною Закону». Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права. Під час подіуму діти ознайомилися з документами, що захищають їх права: з Декларацією прав дитини, Конвенцію про права дитини, Конституцією України, читали вірші про свої права та обов’язки, розповіли, якими правами користуються вони особисто.

Впродовж лялькової вистави  «Казкові герої завжди зі мною!»діти допомогли казковим та літературним героям реалізувати та захистити їх права.

Під час інформаційно-правової години діти з’ясували, що ними опікується сім’я, родина, а також держава, яка завжди контролює дотримання прав дітей у дитячих садочках, школах, в сім’ї. Вікторини «Твої права – твоя фортеця», «Правовий компас для дітей», закріпили знання користувачами бібліотеки їх прав та обов’язків.

А ще користувачі бібліотеки, члени Вознесенської громади, мають змогу протягом тижня переглянути матеріали, представлені на книжковій виставці «Будуємо фортецю Закону», «Подорож країною Закону».

До їх уваги документи з різних галузей права, корисна інформація  #СтопНасильство: «Як протидіяти домашньому насильству?». Виставка організована в читальному залі, де дорослі відвідувачі, люди похилого віку, можуть отримати інформацію, кому і як нараховується субсидія. В цілому, всі заходи Тижня права спрямовані на підвищення рівня правової культури кожного члена суспільства. Знання своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 12.12.2018 0 2 411
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно