альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

10 жовтня - Всесвітній день психічного здоров'я

Всесвітній день психічного здоров'я  відзначається у світі з 1992 року за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров'я. Він створений, щоб привернути увагу до цієї проблеми та скоротити поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.

Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. І повірте, фізичне здоров'я неможливе без психічного здоров'я.

Саме розповсюджене психічне захворювання — депресія. Депресія – це насамперед розлад настрою, коли переважають пригніченість і сум. Людина не спроможна увесь час бути в доброму гуморі, вона болісно переживає втрати та невдачі. За прогнозами ВООЗ, до 2020 року вона займе перше місце серед захворювань за тривалістю непрацездатності у році. В даний час страждають депресією 26% жінок і 12% чоловіків.

Домашні засоби подолання депресії на кожен день.

  1. Кожен день плануйте собі заняття, яке приносить Вам задоволення. Це може бути прогулянка на свіжому повітрі, читання улюбленої книги або журналу, прийняття розслаблюючих ванн і т. Д. Надавайте великого значення своєму настрою. У нашому житті занадто багато «я повинен», тому дозволяйте собі відпочивати.
  2. Не пийте багато кави. Досить буде однієї або двох чашок на день. Кофеїн піднімає настрій і додає бадьорості тільки тимчасово.
  3. Споживайте достатню кількість кальцію. Пийте вітаміни. Вміст кальцію в них має бути приблизно 1200 мг на добу. Найкращі джерела кальцію – це сир і молоко.
  4. Частіше бувайте на сонці. Перебування на сонці призводить до виділення мелатоніну, який регулює цикли сну і пробудження.

Провісниками психічних захворювань є стреси...

Стреси здебільшого призводять до неврозів. А від неврозу один крок до непоправних психічних розладів. До речі, медики давно вже встановили перелік людей, найбільш схильних до стресів. Це шахтарі, пожежники і самі ж лікарі. Є в цьому списку вчителі, психологи та журналісти.

Здоров’я населення залежить від рівня благополуччя всього суспільства і від його уваги до цих проблем.

Будьте уважними один до одного та оберігаймо власне психічне здоров’я.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 10.10.2018 0 860
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно