альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Призначення належного користувача гарантує, що відповідальність за скоєнні порушення ПДР буде нести не власник автівки

Власник автівки може убезпечити себе від штрафів за порушення ПДР, які не скоював

«Аби за порушення ПДР відповідав не власник транспортного засобу, а той, хто був за кермом, варто призначити належного користувача – пошерити  авто. Це гарантія того, що при скоєнні порушення правил дорожнього руху, повідомлення про штрафи приходитимуть
тому, хто перебував за кермом.  Тож відповідати буде не власник, а призначений належний користувач», – зазначив заступник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях Геннадій Погорєлов.

З початку запуску понад 300 тисяч разів водії призначили належного користувача в застосунку Дія. Цей сервіс має популярність серед громадян, адже дозволяє за кілька кліків у гаджеті передати свою автівку в користування іншій особі. Нагадуємо, що належний користувач – це фізична особа, яка на законних підставах керує транспортним засобом, який їй не належить. І відповідно несе відповідальність за порушення ПДР. 

Оформити належного користувача можна у будь-якому сервісному центрі МВС або ж онлайн – через  Кабінет водія  чи застосунок Дія. У власника авто має відображатись свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. А в кандидата на належного користувача - посвідчення водія відповідної категорії. Заявку на послугу може подати як власник, так і належний користувач і на відстані здійснити шеринг авто. 

У застосунку Дія, окрім вище перерахованих документів, потрібно мати ID-картку чи закордонний паспорт. Власник авто створює запит на шеринг у вигляді QR-коду або ділиться посиланням. Водій сканує цей код або переходить за посиланням і підтверджує намір стати належним користувачем. Через кілька хвилин у цифрових документах належного користувача з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 

Юридичні особи, які мають намір пошерити авто, можуть звернутись до територіального сервісного центру МВС. А також ті кермувальники, у яких документи не відображаються в цифровому форматі.  

Призначається належний користувач на певний період. До того ж можна достроково скасувати цей статус. Покрокова інструкція, як пошерити авто, доступна на сайті сервісного центру МВС у розділі Послуги.скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.03.2024 0 49
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно