альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Працівниця Південноукраїнської АЕС презентувала свої нові книги


31 січня в бібліотеці Палацу культури «Енергетик» працівниця одного з основних цехів Південноукраїнської АЕС Світлана Аман презентувала дві дитячі книги: «Як урятуватися з Безнадійного острова» - власного авторства та збірку «Бешкетні зимовинки», до якої увійшла одна з її історій.

«Як урятуватися з Безнадійного острова» - повість-казка на морську тематику дитячої письменниці Світлани Аман. Головний герой книги - несміливий вітрильник. Це типовий образ боязкої людини. «Часто ми боїмося змін у житті, бо тримаємось того, що вже маємо. Не наважуємося вийти з зони комфорту. У казці багато меседжів, зокрема й про те, що не треба боятися нового, бо як дізнаєшся, хто ти є насправді, якщо не спробуєш», - акцентує дитяча письменниця, табельниця електричного цеху філії «ВП ПАЕС» Світлана Аман.

Пригодницький твір орієнтований на молодших школярів, але буде корисним і для дорослих. Книга пізнавальна, бо містить основи географії, астрономії, мореплавства. Прототипом казкового порту, звідки починається все дійство, є Одеський, одне з улюблених місць авторки. Письменниця називає свою казку терапевтичною. Вона актуальна для маленьких читачів. «Доречніше її було б читати дітям зараз, під час війни, бо вона має щасливий кінець. З точки зору психології, казки наразі найрекомендованіший жанр для дітей», - каже письменниця.

Книжку надрукувало видавництво «Навчальна книга — Богдан» у вересні минулого року. Й одразу вона була презентована на Всеукраїнському фестивалі видавництв KyivBooкFest-2023. Повість-казка отримала чимало схвальних відгуків від письменників і читачів.
Ще одне презентоване видання — «Бешкетні зимовинки». Це збірка з 14 казкових історій, де авторці належить одна - «Різдвяна мрія Тимка». Письменниця видала дві авторські книги для дітей та друкувалась у трьох зб ірках. Усі твори Світлани Аман можна знайти в онлайн-книгарнях, бібліотеках міста, зокрема й ліцеїв.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.02.2024 0 39
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно