альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Проблеми в сім ї ? Звертайтеся - допоможемо.

Домашнє насильство - протиправні дія або бездіяльність (а також погрози їх вчинення) у формі фізичного, сексуального, психологічного, економічного насильства, що вчиняються у визначеному колі осіб, незалежно від місця їх проживання. Організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству визначені Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Цей Закон також визначає основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів постраждалих осіб, також цим Законом визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальних осіб, які вчинили насильство в сім’ї.

Питання насильства в сім'ї тривалий час не тільки в Україні, а й в усьому світі розглядалися як проблеми приватного характеру. Такі погляди на проблему домашнього насильства в Україні поширені і дотепер, а тому подолання цих стереотипів вимагає проведення широкої просвітницької роботи серед усіх верств населення, формування в суспільстві нетерпимості до фактів насильства.
Особливість та парадоксальність цього явища полягає також у тому, що ці правопорушення відрізняються високим рівнем латентності (тобто приховані), хоча значна частина їх вчиняється відкрито, проте з багатьох причин не реєструється відповідними органами, внаслідок чого жертви залишаються без захисту, а кривдники – без покарання. Багато жінок не вважають по відношенню до себе насильством, коли їх б’ють чоловіки. Багато дітей не можуть сказати про насильство публічно, тому що вони не розуміють, що відбувається по відношенню до них.


Що ж робити в критичних ситуаціях?

- Намагайтеся уникнути суперечок у ванній кімнаті чи на кухні - там, де є гострі та ріжучі предмети.
- У разі загрози твоєму здоров'ю не зволікай, викликай поліцію за номером 102.
- Заздалегідь знайди місце, куди можна піти, щоб перечекати небезпеку.
- Зверніться по допомогу до спеціалістів Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради(05134-32152), Комунального закладу «Вознесенський центр надання соціальних послуг» (05134-32602), громадських організацій.
Якщо в сім'ї тебе … принижують, ображають або погрожують, б'ють або штовхають, позбавляють їжі, житла чи пошкоджують твоє майно, примушують до небажаних сексуальних стосунків – зателефонуйте до служб, які надають допомогу у вирішенні проблем насильства в сім'ї та захисту прав потерпілих :
102, (05134) 32152,
Урядова "гаряча лінія" 15-47, «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації:
0800500335,116123, єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги:

0800213103.скачать dle 12.0
Дата публікації: 07.12.2023 0 78
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно