альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Обов'язкове укладення договорів на вивіз побутових відходів

На виконання ст. 7, п. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово – комунальні послуги» індивідуальний споживач зобов’язаний укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом . У зв’язку з цим, з 1 січня 2020 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим для усіх.

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. За результатом проведеного конкурсу щодо визначення надавача послуг зі збору та вивезенню твердих побутових відходів на території Територіальної громади міста Вознесенська  переможцем визначено комунальне підприємство “Санітарна очистка міста”.


До джерел утворення побутових відходів відповідно статті 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).


Відсутність договору на вивезення твердих побутових відходів (далі-ТПВ) у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» і тягне за собою адміністративну відповідальність.
Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу


- на громадян – від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - відповідно 340грн.-1360грн;
- на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - відповідно 850грн. - 1700грн.


Для упорядкування договірних відносин між надавачем послуги на вивезення ТПВ та замовником (фізичними та юридичними особами) необхідно звернутись в КП “Санітарна очистка міста” за адресою вул. Михайлівська, 2а.
тел. 063-789-89-25
скачать dle 12.0
Дата публікації: 18.04.2023 0 1 644
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно