альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Компостування відходів вдома: з чого почати?

Як вибрати місця для компостера?Найкраще розмістити компостер на свіжій розрихленій ділянці, щоб рідина з компосту всмоктувалася в землю. Поверхня має бути рівною. Відсутність проміжків між компостером і землею допоможе уникнути неприємного запаху.

З чого почати заповнення компостера?Найкраще для початку компостування встелити дно компостера шаром садових відходів (орієнтовно 20-30 см). Співвідношення – на одну частину садових відходів до трьох частин кухонних відходів – найкраще.

Після кожного додавання органічних відходів їх варто пересипати листям (травою). Ця процедура зменшить ризик появи неприємного запаху та дрозофілів. Важливо стежити за рівнем вологи у компостері, за потреби поливати теплою водою або ж захищати від надмірних опадів.Пам’ятайте, що органічні відходи можуть бути вологішими або сухішими. Бажано, щоб кількість вологих не переважала, бо «мокрі» відходи пліснявіють і мають неприємний запах.

Що можна та що не можна компостувати, дивіться у нашій добірці на картинці. Збережіть собі, щоб не загубити.

Компостуйте правильно!Проєкт «Відродження традицій компостування для збереження навколишнього середовища у Територіальній громаді міста Вознесенськ» реалізує Благодійна організація «Фонд громади Вознесенська» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції. #UNRPPскачать dle 12.0
Дата публікації: 03.04.2023 0 131
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно