альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Що таке компостний кластер і для чого він потрібен?

Компостний кластер – це система компостування, яка передбачає переробку органічних відходів на декількох точках і може використовуватися на території громади.

Чому для нашої громади це важливо?

Компостний кластер може бути ефективним рішенням для зменшення обсягу відходів, які потрапляють на сміттєзвалища, та забезпечення сталого розвитку на місцевому рівні. Такий підхід дає змогу посилювати знання людей про екологічні проблеми та зменшувати негативний вплив на довкілля, тим самим покращуючи якість життя в громаді.

Наразі в межах проєкту «Відродження традицій компостування для збереження навколишнього середовища у Територіальній громаді міста Вознесенськ» разом із експертами ми працюємо над концепцією компостного кластеру в нашій громаді.

Крім того, експерти проводять техніко-економічний опис доцільності впровадження кластеру у Вознесенській громаді.
Основне завдання кластеру полягає у зборі, сортуванні та переробці органічних відходів, як-от харчові відходи, рослинні залишки, листя, трава та інші матеріали, що містять органічні речовини.

Відходи, які перероблятимуться на компост, можна використовувати як добриво і навіть продавати. Про процес розроблення концепції розповімо незабаром.

Проєкт «Відродження традицій компостування для збереження навколишнього середовища у Територіальній громаді міста Вознесенськ» реалізує Благодійна організація «Фонд громади Вознесенська» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

UNDP Ukraine / ПРООН в Україні
Embassy of Sweden in Kyiv
скачать dle 12.0
Дата публікації: 20.03.2023 0 104
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно