альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Що робити якщо протерміноване або втрачене посвідчення водія?

Нагадаємо, що на час дії воєнного стану протерміновані посвідчення водія вважаються дійсними на всій території України. Це врегульоване Постановою Кабінету Міністрів №184, яка була прийнята ще в березні минулого року, і передбачає продовження терміну дії посвідчень водія на весь час дії воєнного стану та один рік після його скасування.

«Зручні онлайн-послуги в сервісних центрах МВС. Через смартфон чи ноутбук можна замовити послугу обміну посвідчення водія в кілька кліків. Видається посвідчення водія особисто замовнику послуги в територіальному сервісному центрі МВС куди саме і були надіслані документи для оформлення даної процедури», — зазначив заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Миколаївській області Вадим Шмельков.

Обмін та відновлення посвідчення водія через Електронний кабінет водія це зручно та надійно. Адже за допомогою даного механізму у громадян є можливість заощадити свій вільний час скориставшись замовленням даної послуги онлайн.

«Раджу ознайомитись з розділом на офіційному сайті, що описує цю онлайн послугу детально. Є також і відеоінструкція на Ютубі. І власне, в самому Кабінеті водія є кнопка «Детально» і є текст Публічної оферти», — таку пораду надав заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Миколаївській області Вадим Шмельков.

Послуги обміну посвідчення водія надаються у таких випадках:

⦁ у разі непридатності посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо):
⦁ у разі зміни персональних даних власника (прізвище, ім’я, по батькові, стать — проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну);
⦁ за бажанням власника (наприклад, з метою отримання більш сучасного бланку, або уточнення персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо);
⦁ після закінчення строку дії.

Послуги відновлення посвідчення водія надаються у наступних випадках:

⦁ у разі крадіжки (тоді потрібно для початку звернутись до поліції);
⦁ у разі втрати.

Регіональний сервісний центр МВС в Миколаївській областіскачать dle 12.0
Дата публікації: 21.02.2023 0 249
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно