альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Як призначити належного користувача онлайн? Поради від сервісних центрів МВС

Належний користувач — це особа, яка на законних підставах користується авто, яке не є її власністю. Призначати належного користувача для транспортного засобу важливо, аби штрафи за порушення правил дорожнього руху оплачував водій, який був за кермом, а не фактичний власник. І є можливість призначення такого належного користувача не тільки офлайн у сервісному центрі МВС, а й онлайн через застосунок Дія та Електронний кабінет водія. Послуга є безкоштовною.
На початку повномасштабного вторгнення онлайн послуга призначення належного користувача кілька місяців не надавалась, а потім була відновлена. Крім того додалась опція замовити послугу ще і через застосунок Дія, а не тільки в Електронному кабінеті водія. Над цим спільно працювали Головний сервісний центр МВС, Міністерство цифрової трансформації України та ДП «ІНФОТЕХ».

У 2022 році онлайн послугою призначення належного користувача скористались 97 255 разів.

Для тих, хто планує онлайн призначити належного користувача на своє авто
, це можна зробити через Електронний кабінет водія або застосунок Дія. Це зробити легко та швидко.

Знадобиться два девайси обох зі сторін. В Електронному кабінеті водія можна скористатись або комп’ютерами, або смартфонами, а в Дії — смартфонами, адже треба буде відсканувати QR-код.

Які документи потрібно мати, щоб стати належним користувачем?

-дійсне посвідчення водія відповідної категорії.

Які документи треба мати, щоб призначити належного користувача?

-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Розгляд онлайн заявок відбувається автоматично. Обробка запитів триває до 5 хвилин у реальному часі. Результат — у водія, якого призначили належним користувачем, з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серед документів в застосунку Дія та в Електронному кабінеті водія.

Важливо, що призначення належного користувача не означає передавання майнових прав. У особи, яку призначають належним користувачем є тільки підстави законно користуватись авто, мотоциклом або вантажівкою.Тобто, керувати транспортним засобом — можна, а продавати його замість власника — ні.

Онлайн послуга призначення належного користувача доступна тільки для фізичних осіб. Юридичним особам варто звертатись за отриманням послуги в будь-який зручний сервісний центр МВС.

За одним транспортним засобом може бути призначений лише один належний користувач. Таке призначення відбувається на певний термін — на який саме обирає власник транспортного засобу. Це може бути від одного дня і до кількох років. Скасувати призначення належного користувача завчасно, якщо виникла така потреба, тобто, до вичерпання терміну призначення, можна через Електронний кабінет водія або у сервісному центрі МВС.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Регіональний сервісний центр МВС в Миколаївській області
скачать dle 12.0
Дата публікації: 14.02.2023 0 141
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно