альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Засідання архітектурно-містобудівної ради, про вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій». 

16 листопада 2022 року о 11.00 год. у конференц-залі Комунального закладу «Вознесенський художній музей ім. Є.А. Кібрика», за адресою: м. Вознесенськ, вул. Соборності, 14 відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, де було доведенодо членів архітектурно-містобудівної ради вимоги Закону України від 29.07.2022 № 2486-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій». 

Цим Законом внесено ряд змін до законодавства України (Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про топографо-геодезичну і картографічну діяльність», Закону України «Про ринок електричної енергії») щодо поліпшення стану цивільного захисту під час розроблення містобудівної та проектної документації, зокрема визначено обов’язковість виконання таких заходів: 

- включення розділу інженерно-технічних заходів цивільного захисту у склад містобудівної (проектної) документації, затвердження містобудівної документації на місцевому рівні за відсутності такого розділу забороняється; 
- отримання висновків від центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту, на містобудівну документацію, яка виноситься на розгляд архітектурно-містобудівної ради, та на проектну документацію (за зверненням) з питань дотримання вимог цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки; 
- вихідним даним для розроблення містобудівної документації є відомості про об’єкти цивільного захисту, інші дані, необхідні для розроблення розділу ІТЗ ЦЗ, а містобудівні умови та обмеження повинні містити вимоги щодо розроблення відповідного розділу в проектній документації на проведення будівництва. 
 
Відділом містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради було вивчено документи щодо наявностіта стану захисних споруд цивільного захисту у відділі надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради тавстановлено, що на території Територіальної громади міста Вознесенська: 
- 37 захисних споруд цивільного захисту у комунальної власності; 
-23 захисних споруд цивільного захисту у приватній власності; 
- 8 захисних споруд цивільного захисту у державній власності. 
 
Головний архітектор Лейла Чорнадоповіла, що тривалий час,захисним спорудам цивільного захисту не надавалось належної уваги, але, у зв’язку з тим, що на території України війна, необхідно відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради, Управлінню житлово-комунального господарства та капітального будівництва Вознесенської міської ради та балансоутримувачам захисних споруд взяти на контроль приведення у відповідність захисних споруд цивільного захисту, які знаходяться на території Територіальної громади міста Вознесенська.
 скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.11.2022 0 380
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно