альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Обговорюємо перейменування вулиць та провулку на території Територіальної громади міста Вознесенська

Шановні мешканці Територіальної громади міста Вознесенська!

З метою зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд жителів Територіальної громади міста Вознесенська, створення передумов для унеможливлення агітаційно-пропагандистської діяльності вороже налаштованих до України осіб, деколонізації топоніміки на території Територіальної громади міста Вознесенська, впорядкування назви вулиць та провулків на території Територіальної громаді міста Вознесенська, у якій використано ім’я або псевдоніми осіб, які обіймали керівні посади в комуністичній партії (посаду секретаря районного комітету і вище), вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік, працювали в радянських органах державної безпеки, а також назви СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних або автономних радянських республік та похідні від них, назви, пов’язані з діяльністю комуністичної партії (включаючи партійні з’їзди), річницями Жовтневого перевороту 25 жовтня (7 листопада) 1917 року, встановленням радянської влади на території України або в окремих адміністративно-територіальних одиницях, переслідуванням учасників боротьби за незалежність України у XX столітті (крім назв, пов’язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури), враховуючи протокол засідання робочої групи для перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська від 26 жовтня 2022 року № 03, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1, частини шостої статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», статті 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 559 «Про містобудівний кадастр», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», відділ містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради запрошує всіх бажаючих взяти участь в обговоренні та надати пропозиції щодо присвоєння вулицям, провулку на території Територіальної громади міста Вознесенська, які підлягають перейменуванню.


Обговорення проводиться відповідно до розпорядження міського голови від 28 жовтня 2022 року № 125-р «Про проведення громадського обговорення» протягом двох місяців з 04 листопада 2022 року до 04 січня 2023 року.


Громадське обговорення буде проведено у таких формах: засідання за круглим столом, збори, зустрічі з громадськістю, електронні консультації на Інтернет порталі м. Вознесенська.


Перелік вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню з присвоєння їм імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій викладений в вищезазначеному розпорядженні.


Нові назви, що пропонуються присвоїти вулицям та провулку, були запропоновані робочою групою для перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська.


Пропозиції у письмовій формі просимо надсилати до відділу містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради на адресу: м. Вознесенськ, пл. Центральна, 1, тел. 066-176-96-61.


Відповідальним за проведення громадського обговорення є відділ містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради.


05 січня 2023 року о 11.00 годині у конференц-залі Комунального закладу «Вознесенський художній музей ім. Є.А. Кібрика», за адресою: м. Вознесенськ, вул. Соборності, 14 відбудеться КРУГЛИЙ СТІЛ щодо обговорення присвоєння вулицям, провулку на території Територіальної громади міста Вознесенська, назви яких містять прізвища російських діячів мистецтв, поетів та мають прив’язку до Росії та назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму і підлягають перейменуванню з присвоєнням їм імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій.


Розпорядження від 28.10.2022 №125-р про проведення ГО Завантажити 
 Переглянути 

скачать dle 12.0
Дата публікації: 04.11.2022 0 346
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно