альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Зміни в реєстрації транспортних засобів

Які зміни в реєстрації транспортних засобів стануться найближчим часом?

Навіть під час дії воєнного стану, державний сервіс має бути зручним та гнучким. Є суспільний запит на отримання послуг онлайн. Цифровізація послуг та зручність завжди серед пріоритетних завдань Головного сервісного центру МВС.

Так, 10 вересня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №1019  «Про внесення змін до деяких постанов кабінету міністрів України з питань державної реєстрації транспортних засобів, допуску громадян до керування транспортними засобами». Вона набуде чинності через три місяці з дня її офіційного опублікування. І громадяни отримають можливість замовляти номерні знаки та подати заяву про реєстрацію чи перереєстрацію транспортного засобу онлайн.

Більше детально про зміни. Виокремлення експертного дослідження транспортного засобу із процедури реєстрації в сервісному центрі МВС це один із кроків, який дозволив цифровізацію. Але, виокремлення не означає скасування. Тому, в зручний час, необхідно провести експертне дослідження транспортного засобу працівниками Експертної служби МВС, що включає огляд та звірку інформації транспортного засобу, внесеної до реєстраційних документів. І отримати Висновок, що вважатиметься дійсним протягом 10 днів.

Далі власник обиратиме спосіб отримання послуги реєстрації. Офлайн у будь-якому сервісному центрі МВС, чи онлайн в Електронному кабінеті водія або через Дію.

Онлайн також можна буде оформити й договір купівлі-продажу, та подати заяву про реєстрацію чи перереєстрацію. Ця заява потраплятиме до сервісного центру МВС, перевірятимуться відомості про осіб та транспортні засоби за відповідними реєстрами та базами даних.

Третій крок, який наближає нас до повної диджиталізації послуги реєстрації транспортного засобу - закріплення за транспортним засобом номерних знаків. Цією постановою також передбачено замовлення номерних знаків через Електронний кабінет водія та Портал Дія. Це

«Цифрова держава, яка ефективно працює у воєнний час — це те, що сьогодні виділяє нас у світі. «Держава в смартфоні» вже реальність, і багато миколаївців мали змогу скористатися отриманням онлайн-послуг, що надають сервісні центри МВС. Ми продовжуємо і надалі збільшувати спектр послуг, що можна отримати не виходячи з дому. Достатньо скористатися смартфоном, або планшетом», – зазначив начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Миколаївській області Геннадій Погорєлов.

Розширено також перелік послуг з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, які здійснюються без проведення експертного дослідження.

Тож, після впровадження відповідних нововведень громадяни матимуть змогу робити ВИБІР між отриманням послуг онлайн і традиційно, у сервісному центрі МВС.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС
в Миколаївській областіскачать dle 12.0
Дата публікації: 14.09.2022 0 333
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно