альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Звіт про результати проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська

З метою з’ясування громадської думки з питання перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська та залучення представників громадськості до розгляду пропозицій з даного питання, на виконання розпорядження міського голови від 17 травня 2022 року № 65-р «Про проведення громадського обговорення», відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, підпункту «є» пункту 4 частини першої статті 1, частини шостої статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», статті 22 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 559 «Про містобудівний кадастр», постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та враховуючи лист Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 16 травня 2022 року № 1067 на інформаційному інтернет-порталі міста Вознесенська: voz.gov.ua; а також газеті «Новини Вознесенська: День за Днем» (від 20 травня 2022 року № 16 (1698) було опубліковано інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська.

Згідно даного інформаційного повідомлення з 20 травня по 20 липня 2022 року включно приймалися зауваження та пропозиції громадян з питання перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська.


Відповідальний за проведення громадського обговорення – відділ містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради, відповідно розпорядження міського голови від 17 травня 2022 року № 65-р «Про проведення громадського обговорення».

Зміст питання, що виносилося на громадське обговорення:


Провести громадське обговорення пропозицій щодо присвоєння вулицям, провулкам на території Територіальної громади міста Вознесенська, а саме:


село Ракове 

Існуюча назва
Нова назва
Вулиці
Кузнечна
Ковальська




місто Вознесенськ 

Існуюча назва
Нова назва
Вулиці
Беляєва
Яворницького Дмитра
Вавілова
Ботанічна
Гагаріна
Каденюка Леоніда
Декабристів
Поетична
Єлісєєва
Смерекова
Єсеніна
Ольвійська
Жуковського
Баренбойма Ісака
Карбишева
Юцевіча Омеляна
Кольчака
Остапа Вишні
Космодем׳янської Зої
Пляжна
Курчатова
Миколайчука Івана
Леваневського
Світанкова
Леонова
Джавелінська
Лермонтова
Лондонська
Лісна
Лісова
Лобачевського
Відродження
Макарова
Макарова Сергія
Малиновського
Ягідна
Матросова Олександра
Героїв Маріуполя
Маяковського
Відважних
Мічуріна
Симиренка Левка
Некрасова
Квітуча
Пушкінська
Історична
Слободянюка Бориса
Урмана
Рибацька
Рибальська
Стасова
Плодова
Суворова
Богдана Ступки
Сучкова
Складська
Тімірязєва
Свободи
Тітова
Визволення
Толстого Льва
Варшавська
Фадєєва
Кленова
Челюскінців
Литовська
Черняховського
Софіївська
Провулки
Белінського
Воскресенський
Бородіна
Волонтерський
Гастелло
Романтичний
Герцена
Полуничний
Глінки
Європейський
Докучаєва
Успішний
Захарова
Тюльпановий
Карпенка
Карпенко-Карого
Кошового Олега
Херсонський
Ломоносова
Вересковий
Михайлівський
Медовий
Нахімова
Морський
Новий
Шипшиновий
Павлова
Медичний
Пестеля
Пролісковий
Радищева
Ясеневий
Раскової
Патріотичний
Рилєєва
Веселий
Річний
Річковий
Толбухіна
Сагайдачного Петра
Туполєва
Натягайлівський
Ціолковського
Скоропадського Петра
Чайковського
Гончара Олеся
Чехова
Чеський
Чорновола В’ячеслава
Петропавлівський
Чкалова
Небесний



Інформація про осіб, які взяли участь в обговоренні порушеного питання 


В обговоренні взяли участь мешканці Територіальної громади міста Вознесенська, представники громади, громадських об’єднань, депутати Вознесенської міської ради, голови вуличних комітетів, голови ОСББ.


У рамках проведення громадського обговорення відбулися такі заходи:

– Електронні консультації на інформаційному інтернет-порталі міста Вознесенська: voz.gov.ua, з 20 травня по 20 липня 2022 року включно.

– Засідання круглого столу з обговорення питання «Про перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська» 21 липня 2022 року о 11.00 год. за адресою: м. Вознесенськ, вул. Соборності, 14 у конференц-залі Комунального закладу «Вознесенський художній музей ім. Є.А. Кібрика».

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подавалися в усній формі (під час громадського слухання та інтернет-конференції) чи письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи (найменування, місце знаходження – для юридичної особи), яка їх подає, протягом двох місяців з дати опублікування повідомлення про його проведення до ЦНАП Виконавчого комітету Вознесенської міської ради на наступну адресу: 56500, Миколаївська область, місто Вознесенськ, вул. Соборності, 14 , або на електронну пошту: arh-voz@ukr.net, або через інтернет-портал міста Вознесенська: voz.gov.ua.

Під час проведення вищезазначених заходів надійшли наступні пропозиції (*Примітка: у перелік не включені запропоновані назви вулиць, які вже наявні у громаді):

  1. Від мешканців вулиці Вавілова щодо залишення назви вулиці Вавілова.
  2. Від мешканців вулиці Гагаріна щодо перейменування вулицю Гагаріна на вулицю Садки, шляхом повернення їй історичної назви, яка була до 12 липня 1962 року.
  3. Від мешканців вулиці Жуковського щодо перейменування вулиці Жуковського на вулицю Харківську.
  4. Від Вознесенської гімназії імені Т.Шевченка Вознесенської міської ради та від мешканців вулиці Кольчака щодо залишення назви вулиці Кольчака.
  5. Від громадянки Бойко С.О. щодо перейменування вулиці Леонова на вулицю Бойка Олександра на честь учасника АТО, який загинув в зоні проведення ООС 3 червня 2017 року.
  6. Від громадянки Макарової С.В., щодо залишення вулиці Макарова на честь її сина, учасника АТО, який загинув 23 червня 2015 року.
  7. Від мешканців вулиці Маліновського щодо перейменування вулиці на Привітну.
  8. Від громадянки Чубчик В.В. щодо перейменування вулиці на честь 80-ї штурмової.
  9. Від мешканців вулиці Маяковського щодо перейменувати вулицю на Скіфську або Софіївську.
  10. Від командира військової частини А7353, підполковника Тараруменко В. перейменувати : вулицю Осадчого на вулицю Захисників Вознесенська, або Вознесенщини; вулицю Маяковського на вул. Тероборони.            
  11. Від мешканців вулиці Мічуріна щодо перейменування вулиці на вулицю Ставкову.
  12. Від громадян, які мешкають по вулиці Пушкінській щодо залишення назви вулиці Пушкінська.
  13. Від мешканців вулиці Слободянюка Бориса щодо залишення назви даної вулиці.
  14. Від мешканців вулиці Сучкова щодо не перейменування вулиці Сучкова.
  15. Від громадянки Брус О.В. щодо надання пропозиції перейменуванню вулиці Сучкова на вулицю Привітна, Покровська.
  16. Від громадянки Ігнатюк С.В. щодо залишення назви вулиці Тімірязєва.
  17. Від громадянки Матуляк М.Ф., перейменування вулиці на честь сина Матуляка Геннадія Васильовича, льотчика, Героя України, який загинув під час бойового завдання 25 лютого 2022 року.
  18. Від мешканців провулку Новий щодо перейменування назви провулку на Канатний.
  19. Від громадянки Каленик А.Г. щодо перейменуванню провулку Толбухіна на провулок Каленика Сергія, на честь сина, учасника АТО, який загинув захищаючи Батьківщину.
  20. Від мешканців провулку Туполєва щодо залишення назви провулку Туполєва або змінити назву провулка на провулок Княжий.
  21. Від мешканців провулку В’ячеслава Чорновола щодо перейменування провулку на честь Леоніда Каденюка – першого космонавта незалежної України.
  22. Від громадянки Ліптуги В.І. щодо перейменування одну із вулиць або провулків на честь сина, Ліптуги Олександра Сергійовича , який загинув в АТО, захищаючи Україну.
  23. Від Вознесенської міської організації Народного Руху України щодо перейменування вулиць та провулків, а саме:

    вулицю Космодем'янської Зої на вулицю Заньковецької Марії;

    вулицю Леонова на вулицю Федорука Леоніда;

    вулицю Лермонтова на вулицю Яремчука Назарія;

    вулицю Некрасова на вулицю Примаченко Марії;

    вулицю Пушкінську на вулицю Аркаса Миколи;

    вулицю Слободянюка Бориса на вулицю Пчілки Олени;

    вулицю Мічуріна на вулицю Гончара Олеся;

    провулок Толбухіна на провулок Каленика Сергія.

  24. Від громадянина Ольховика С.щодо надання пропозиції перейменувати вулицю Космодем'янської Зої на вулицю Петропавлівську, на даній вулиці замість ВЗОШ №4 стояла церква святих апостолів Петра і Павла. Вулицю Тімірязева з 1848 по 1963 роки мала назву Солонівська. Вулицю Пушкінську на вулицю Єврейську, вулицю Лондовську на історичну назву Лінейна (Лінія).
  25. Від завідуючої краєзнавчого музею Городньої Т.А. щодо залишення назв вулиць Осадчого та Черняховського.
  26. Рекомендації від Українського інституту національної пам’яті, а саме: 

1) зберегти такі топоніми:

вул. Вавілова;

вул. Лобачевського;

пров. Глінки;

пров. Рилєєва;

пров. Чайковського;

пров. Чехова.


2) Зважаючи на принципи порядності та доброчесності та відповідно до Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років», який встановлює шанобливе ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другий світовій війні 1939-1945 років, про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху та жертв нацизмузберегти наступні топоніми:

вул. Кольчака;

вул. Сучкова;

вул. Черняховського;

пров. Карпенка.



Узагальнений аналіз пропозицій (зауважень), що надійшли під час проведення громадського обговорення з питання перейменування вулиць та провулків на території Територіальної громади міста Вознесенська:


село Ракове 

Існуюча
назва
Пропозиція членів робочої групи
Пропозиція мешканців Територіальної громади міста Вознесенська
Пропозиція
Українського інституту національної пам’яті
Історична назва
Нова назва
Підсумок голосування
Вулиці
Кузнечна
Перекласти на українську мову Ковальська
-
-
-
Ковальська
За – 55
Проти – 1
Утримались-1

місто Вознесенськ


Існуюча
назва
Пропозиція членів робочої групи
Пропозиція мешканців Територіальної громади міста Вознесенська
Пропозиція
Українського інституту національної пам’яті
Історична назва
Нова
назва
Підсумок голосування
Вулиці
Беляєва
Яворницького Дмитра
-
-
-
Дмитра Яворницького
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Вавілова
Ботанічна
Запропоновано зберегти назву вулиці Вавілова
Запропоновано зберегти назву вулиці Вавілова
-
Вавілова
За – 56
Проти – 1
Утримались-0
Гагарина
Каденюка Леоніда
Запропонованоповернути історичну вулицю на назву Садки
Запропоновано зберегти назву вулиці Гагаріна
Садки
Садки
За – 54
Проти – 2
Утримались-1
Декабристів
Поетична


-
-
Поетична
За – 37
Проти – 5
Утримались-15
Єлісєєва
Смерекова
-
-
-
Смерекова
За – 54
Проти – 1
Утримались-2
Єсеніна
Ольвійська
-
-
-
Ольвійська
За – 56
Проти – 0
Утримались-1
Жуковського
Баренбойма
Ісака
Запропонованоперейменувати вулицю на Харківська
-
-
Харківська
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Карбишева
Юцевіча Омеляна
-
-
-
Омеляна Юцевича
За – 56
Проти – 0
Утримались-1
Кольчака
Остапи Вишні
Запропоновано зберегти назву вулиці Кольчака
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
-
Кольчака
За – 54
Проти – 0
Утримались-3
Космодем׳янської Зої
Пляжна
Запропоновано перейменувати вулицю на Заньковецької Марії (Народний рух України)
Запропоновано перейменувати вулицю на Петропавлівську на честь святих Петра і Павла, на місці ЗОШ № 4, був собор Петра і Павла (Ольховик С.)
-
Пушкінська

Бухтарлінська
Петропавлівська
За – 34
Проти – 8
Утримались-15
Курчатова
Миколайчука Івана
-
-
-
Івана Миколайчука
За – 56
Проти – 1
Утримались-0
Леваневського
Світанкова
-
-
-
Світанкова
За – 56
Проти – 0
Утримались-1
Леонова
Джавелінська
Запропоновано перейменувати вулицю на Федорука Леоніда (Народний рух України)
Запропоновано перейменувати вулицю на Бойка Олександра на честь учасника АТО(дружина БойкоС.О.)


-
-
Олександра Бойка
За – 31
Проти – 22
Утримались-4
Лермонтова
Лондовська
Запропоновано перейменувати вулицю на Яремчука Назарія (Народний рух України)
Запропоновано перейменувати вулицю на стару назву лінійна (Ольховик С.)


-
Лінійна
Назарія Яремчука
За – 41
Проти – 10
Утримались-6
Лісна
Перекласти на українську мову Лісова
-
-
-
Лісова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Лобачевського
Відродження
-
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
-
Лобачевського
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Макарова
Макарова Сергія
Запропоновано перейменувати вулицю на Макарова Сергія на честь учасника АТО(мати Макарова С.В.)

-
-
Сергія Макарова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Малиновського
Ягідна
Запропоновано перейменувати вулицю на Привітна
-
-
Привітна
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Матросова Олександра
Героїв Маріуполя
80-ї ОДШБ (80-ї штурмової)
-
-
80-ї штурмової
За – 27
Проти – 18
Утримались-12
Маяковського
Відважних
Скіфська
Софіївська
Тероборони
-
Хрущева
Тероборони
За – 29
Проти – 16
Утримались-12
Мічуріна
Симиренка
Левка
Запропоновано перейменувати вулицю на Гончара Олеся (Народний рух України)

Запропоновано перейменувати вулицю на Ставкову (мешканці вулиці)
-
-
Ставкова
За – 27
Проти – 12
Утримались-18
Некрасова
Квітуча
Запропоновано перейменувати вулицю на Приймаченко Марії (Народний рух України)
-
-
Марії Примачен ко
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Пушкінська
Історична
Запропоновано перейменувати вулицю на Аркаса Миколи (Народний рух України)
Запропоновано зберегти назву вулицю Пушкінська (мешканці вулиці)
Запропоновано перейменувати вулицю на Єврейська (Ольховик С.)
-
Бухтарлінська
Миколи Аркаса
За – 31
Проти – 16
Утримались-10
Слободянюка Бориса
Урмана
Запропоновано зберегти назву вулицю Слободянюка Бориса (мешканці вулиці)
Запропоновано перейменувати вулицю на Пчілки Олени (Народний рух України)
-
-
Слободянюка Бориса
За – 44
Проти – 5
Утримались-8
Рибацька
Перекласти на українську мову Рибальська
-
-
-
Рибальська
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Стасова
Плодова
-
-
-
Плодова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Суворова
Ступки Богдана
-
-
-
Богдана Ступки
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Сучкова
Складська
Запропоновано зберегти назву вулицю Сучкова (мешканці вулиці)
Запропоновано перейменувати вулицю на Привітна (Брус О.В.)
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
-
Сучкова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Тімірязєва
Свободи
Запропоновано повернути історичну назву вулицю на назву Солонівська (Ольховик С.)
Запропоновано зберегти назву вулиці Тімірязєва (Ігнатюк С.В.)
-
Солонівська
Свободи
За – 56
Проти – 1
Утримались-0
Тітова
Визволення
-
-
Вигон
Визволення
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Толстого Льва
Варшавська
-
-
-
Варшавська
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Фадєєва
Кленова
-
-
-
Кленова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Челюскінців
Литовська
-
-
-
Литовська
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Черняховсько
го
Софіївська
Запропоновано перейменувати вулицю на Матуляка Генадія на честь героя України, який загинув під час бойового завдання 25.02.2022
(звернення від матері Матуляк М.Ф.)

Запропоновано зберегти назву вулиці Черняховського (Краєзнавчий музей)
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
Микояна
Черняховського
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Провулки
Белінського
Воскресенський
-
-
-
Воскресен
ський
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Бородіна
Волонтерів
-
-
Лагерний
Волонтерів
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Гастелло
Романтичний
-
-
-
Романтич
ний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Герцена
Полуничний
-
-
-
Полунич
ний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Глінки
Європейсь
кий
-
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
-
Глінки
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Докучаєва
Успішний
-
-
-
Успішний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Захарова
Тюльпановий
-
-
-
Тюльпановий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Карпенка
Карпенка-Карого
Карпенка
Запропоновано зберегти назву вулиці, згідно Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війни 1939-1945 років»
-
Карпенка
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Кошового Олега
Херсонський
-
-
-
Херсонсь
кий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Ломоносова
Вересковий
-
-
-
Вересковий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Михайлівський
Медовий
-
-
-
Медовий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Нахімова
Морський
-
-
-
Морський
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Новий
Шипшиновий
Запропоновано перейменувати провулок на Канатний (мешканці вулиці)
-
-
Канатний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Павлова
Медичний
-
-
-
Медичний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Пестеля
Пролісковий
-
-
-
Проліско
вий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Радищева
Ясеневий
-
-
-
Ясеневий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Раскової
Патріотичний
-
-
-
Патріотичний
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Рилєєва
Веселий
-
Запропоновано зберегти назву провулка Рилєєва
-
Рилєєва
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Річний
Перекласти на українську мову Річковий






Річковий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Толбухіна
СагайдачногоПетра
Запропоновано перейменувати провулок на Каленика Сергія на честь учасника АТО (Народний рух України)
Запропоновано перейменувати провулок на Каленика Сергія на честь учасника АТО (звернення від матері Каленик А.Г.)
-
-
Сергія Каленика
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Туполєва
Натягайлівський
Запропоновано перейменувати провулок Княжий(звернення від мешканців)
-
-
Княжий
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Ціолковського
Скоропадського Петра
-
-
-
Павла Скоропадського
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Чайковського
Гончара Олеся
-
Запропоновано зберегти назву провулка Чайковського
-
Чайковського
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Чехова
Чеський
-
Запропоновано зберегти назву провулка Чехова
-
Чехова
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Чорновола В’ячеслава
Петропавло
вській
Запропоновано перейменувати провулок Каденюка Леоніда (звернення від мешканців)
-
-
Леоніда Каденюка
За – 57
Проти – 0
Утримались-0
Чкалова
Небесний
Запропоновано перейменувати провулок Ліптуги Олександра на честь учасника АТО (звернення від матери Ліптуга В.І.)
-
-
Олександра Ліптуги
За – 57
Проти – 0
Утримались-0


скачать dle 12.0
Дата публікації: 02.08.2022 0 772
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно