альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Стихійна торгівля - потенційна небезпека!

Проблема стихійної торгівлі для міста не нова. Із початком літа стихійна торгівля у невстановлених місцях стає серйозною проблемою. До міської ради постійно звертаються мешканці міста щодо придбання неякісних товарів та з приводу припинення торгівлі у невстановлених місцях в центрі міста та на Північному житловому масиві. Торгівля набрала таких масштабів, що неможливо зайти на територію ринку, неможливо безперешкодно підійти до зупинок громадського транспорту та пройти по тротуару. Але, в першу чергу, громадяни, купуючи продукти харчування, не можуть бути впевнені у їх якості. Особливо це стосується м’ясної, кисло-молочної продукції  та риби. Надаючи перевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюються про їх якість, про хвороби тварин, від яких ця продукція, в яких умовах виготовлені, де зберігались і в яких "клунках" вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Ігнорують вони і повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Людина отруївшись такими продуктами харчування, не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

Торгівля такими продуктами проводиться з грубими порушеннями вимог діючого санітарного законодавства, а саме: відсутні умови щодо зберігання та реалізації продукції, працюючі не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди та не мають особових медичних книжок, відсутні умови для дотримання особистої гігієни, відсутні документи, які свідчать про безпеку та якість продуктів. Стихійна торгівля несе потенційну небезпеку для споживача – отруєння, кишкові хвороби, а то й навіть смерть. Продукти, які безконтрольно реалізують несумлінні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином.

Крім того, необхідно не забувати про ще одну проблему, яку несе в собі стихійна торгівля – це небезпека розповсюдження ботулізму, який останнім часом реєструється в нашій країні. Щоб убезпечити від інфекції ботулізму себе і своїх близьких необхідно звертати увагу на те, що і де ти купуєш.

Разом з тим, нагадуємо що на ринку є торгівельні ряди, де продавцям зручно буде реалізовувати свій товар, а покупці зможуть якісно отримати послуги.

Застерігаємо та просимо дослухатись і продавців і покупців, що тільки нашими спільними зусиллями можливо запобігти розповсюдженню небезпечних хвороб серед мешканців міста!

                                                                                           Відділ економіки апарату

                                                                                           Виконавчого комітету

                                                                                           Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.06.2018 0 2 092
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно