альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Як перейменувати вулицю або провулок і скільки це коштуватиме?

Питання перейменування вулиць та провулків виникло відносно нещодавно, але вже сьогодні воно набуло широкого обговорення, як серед жителів Вознесенської громади, так серед представників влади.

Відділ містобудування та архітектури апарату Виконавчого комітету Вознесенської міської ради надає роз’яснення, як перейменувати вулицю, провулок і скільки це коштуватиме.

Для того, щоб перейменувати вулицю, або провулок потрібно прийняти відповідне рішення міської ради. Це питання виноситься на чергову сесію міської ради, відповідно, приймається рішення. Громадянам на руки, за бажанням або при потребі, видається копія рішення прийнятого міськрадою про перейменування конкретної вулиці. За цим документом можуть бути внесені зміни до документів комунальних служб, паспортного столу, Державного реєстру тощо.

При перейменуванні вулиці її жителям не потрібно шикуватися в чергу до бюро технічної інвентаризації чи до паспортного столу, щоб виправити адресу в документах. Адже тривалість процедури перереєстрації не обмежена в часі. Перереєстрацію мешканець вулиці може проходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто – коли у людини виникає потреба звернутись до паспортиста.


Ті мешканці, які захочуть одразу після прийняття міською радою відповідного рішення замінити назви вулиць у своїх документах, матимуть змогу провести всі дії самостійно, звернувшись до виконкому міськради, який зобов’язаний надати виписку до паспорта про перейменування вулиці.
Зміна поштової адреси будинку згідно з чинним законодавством не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності. Усі документи, які знаходяться на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають.
При вчиненні будь-яких дій із нерухомістю (продаж, дарування, обмін, передача у спадщину), коли людині за законом необхідно звертатися до БТІ, місцева рада безкоштовно видаватиме мешканцям довідки про здійснене перейменування вулиці, а нотаріуси будуть долучати їх до справи.
У витязі з реєстру прав власності вказуватиметься колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів, нотаріус, на основі рішення сесії міської ради, вказуватиме нову. Так само при зміні назви вулиці не потребують термінового переоформлення документи, видані архітектурою та земельним відділом.


Що ж стосується підприємців, офіційна зміна назви вулиці – не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для ДПІ, ні для самих підприємців. Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання, на здійснення певного виду господарської діяльності у разі зміни назви вулиці, номерів будинку.


Для бюджету міста основною статтею витрат є таблички на дорогах (дороговкази) та аншлаги із назвами вулиць. Однак у приватному секторі кошти на таблички з номерами будинків та назвою вулиць витрачають власники будинків. Виготовлення табличок їм лише рекомендовано. Закону, який би зобов’язував їх це робити, немає.

Головний архітектор Чорна Лейла
скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.05.2022 0 4 378
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно