альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

До відома сільгосптоваровиробників Територіальної громади міста Вознесенська щодо обробки сільськогосподарських культур в умовах воєнного стану та застосування засобів захисту рослин (ЗЗР).

При проведенні обробки с/г культур необхідно додержуватись Інструкції з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин,  затвердженої Наказом міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства від 19.02.21 № 338.

Відповідно до статей 30 та 37 Закону України «Про бджільництво», фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин (ЗЗР) для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше, ніж за 3 доби до початку обробки попередити про це органи місцевого самоврядування, пасічників пасіки яких розташовані на відстані до 10 км від оброблюваних площ.

При цьому необхідно вказати:
1. точну дату обробки;
2. територію і культури;
3. назву препарату;
4. форму і методи застосування;
5. ступінь токсичності і строки ізоляції бджіл.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами, потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння.

Зазначаємо, що обробку сільськогосподарських культур пестицидами в комендантську годину узгоджувати з комендантом Вознесенського району.скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.04.2022 0 229
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно