альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Дивовижна географія рідного краю

"Природа наділила нас двома вухами, двома очима, але лише одним язиком, для того, щоб ми дивилися і слухали більше, ніж говорили",– казав видатний філософ (Сократ). Так,  01червня 2018 року студенти Університету третього віку нашого міста  мали змогу відвідати один із найпрекрасніших куточків природи рідного краю. Це Актовський каньйон, розташований на річці Мертвовод, поблизу села Актово Вознесенського району Миколаївської області.

Кілька годин екскурсії перетворилися на неймовірну і захоплюючу пригоду, яка запам’ятається всім учасникам подорожі на все життя.

Ось автобус прибув до призначеного місця, де можна насолоджуватися красою! Несподівано перед усіма відкрився приголомшливий вид: суворі тисячолітні валуни в обрамленні юного листя. Це - літній Актовський каньйон, уздовж якого стрічкою звивається річка Мертвовод.

Актовський каньйон – такий собі американський Гранд Каньйон у мініатюрі. Його довжина невелика – всього близько п'яти кілометрів. Найпопулярніша ділянка знаходиться в Актово. Його називають «Долиною диявола» за фантазійні види, що відкриваються перед поглядом мандрівників. Цей каньйон називають місцем сили. Тут що не камінь, то легенда, потрапляєш до справжнього кам'яного лабіринту. Височенні валуни так вигадливо влаштувалися грітися сонечком, що утворили вузькі коридорчики, якими дуже весело ходити.

Піднявшись від річки вгору, в каньйоні учасники споглядали та вдихали багате різнотрав’я. Так, з подихом літа на величезній  галявині для студентів УТВ було проведено за програмою екскурсії лікувальну гімнастику під керівництвом  В.В. Невеселого та викладача волонтера О.В.Баланчука. Гармонійне поєднання людей з природою, легкі фізичні навантаження позитивно вплинули на самопочуття всіх присутніх.

Після проведення фізичних вправ всі мали змогу відпочити, поспілкуватися та насолодитися краєвидом. Особлива атмосфера екскурсії посприяла розвитку емоційної чуйності, спостережливості, уваги та збагаченню знань про природу рідного краю. Вражаюча природа каньйону – назавжди залишаться в пам’яті студентів Університету третього віку.

Керівництво КУ «ТЦСО м. Вознесенська» та 60 студентів УТВ щиро дякують  Піпії М.Н. за наданий автобус та Невеселому В.В і Баланчуку О.В. за організацію чудового відпочинку.

КУ «ТЦСО м. Вознесенська»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.06.2018 0 955
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно