альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Служба пробації: альтернативний метод покарання

Закон України “Про пробацію”, який був прийнятий 05.02.2015 року і розроблявся з урахуванням європейських стандартів пробації, визначає, що пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.
Пробація в Україні починає працювати з особою на етапі судового розгляду та після винесення судом вироку, яким призначено покарання не пов’язане з ізоляцією від суспільства. Пробація забезпечує контроль за виконанням засудженими обов’язків, покладених на нього судом, надає необхідні консультації та допомогу у створенні умов для життя, не вчиняючи нових правопорушень. Співробітники пробації використовують індивідуальних підхід до кожного клієнта пробації при розробці планів роботи з ними.
Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.
Кількість клієнтів пробації за чисельністю на сьогодні перевищує кількість осіб, які відбувають покарання в установах виконання покарань. Пробація державі обходиться в 10-12 разів дешевше, ніж позбавлення волі.
Протягом 2021 року по обліку Вознесенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області пройшло 407 осіб, які відбували кримінальні покарання, не пов’язані з позбавленням волі. Зокрема 312 осіб звільнених від відбування покарання з випробуванням, 12 осіб позбавлених права займатися певною діяльністю, 50 осіб засуджених до покарання у виді громадських робіт, 2 особи засуджені до виправних робіт, 24 особи засуджених до покарання у виді штрафу, 2 особи засуджені до покарання у виді обмеження волі, 7 осіб притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт .На виконання до Вознесенського районного відділу з питань пробації надійшло 98 ухвал щодо складання досудової доповіді відносно обвинувачених осіб, з яких складено та направлено до суду 87.
Вознесенський районний відділ з питань пробації запрошує до співпраці наполегливих, відповідальних, толерантних, ініціативних та оптимістичних особистостей для здійснення волонтерської діяльності. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.
Взаємодіючи із органами пробації Ви допомагатимете особам (суб'єктам пробації), які в силу обставин, важких умов життя, умисно або із необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або ситуація, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності.


Інспектор Вознесенського РВ філії Державної установи «Центр пробації»
в Миколаївській області старший лейтенант внутрішньої служби
Олена ГРИБ
скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.11.2021 0 545
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно