альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

З 1 жовтня встановлюються нові правила щодо габаритно-вагового контролю

З 1 жовтня встановлюються нові правила щодо габаритно-вагового контролю на дорогах та відповідальності за їх порушення. Закон був розроблений з метою недопущення руйнування автомобільних доріг, поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зменшення кількості ДТП та збереження життя та здоров'я людей.
Процедура автоматичного нарахування штрафів:
Комплекс зважування-в-русі (WIM-станція) фіксує перевищення встановлених норм і відправляє інформацію в Центр обробки даних. Інспектор перевіряє її, формує постанову і накладає електронний підпис. Після цього постанова буде друкуватися і направлятися порушнику. Дані, зафіксовані за допомогою засобів фото- і відеозйомки, зокрема в автоматичному режимі, стануть підставою для накладення штрафів.
Які передбачено штрафи:
За перевищення габаритно-вагових норм на 5-10 % штраф складе 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн), при перевищенні норм на 10-20 % штраф зросте до 1000 мінімумів (17000 грн), на 20-30 % - 2000 неоподаткованих мінімумів (34000 грн), понад 30 % - 3000 мінімумів (51000 грн).
Ухилення або відмова від проходження габаритно-вагового контролю, а також перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, розташування транспортих засобів на проїзній частині, вчинення правопорушень в зоні габаритно-вагового контролю спричинить накладання штрафу в розмірі 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51000грн).
Щтраф за невиконання вимог працівників Укртрансбезпеки про зупинку транспортного засобу в розмірі 3 тис неоподаткованих мінімумів тепер буде платити власник, а не водій транспортного засобу.
Також аналогічний за розміром штраф вводиться за внесення вантажовідправником недостовірних відомостей про масу або габарити вантажу в товарно-транспортну накладну.
У свою чергу, за невиконання законних вимог посадових осіб Укртрансбезпеки встановлений штраф у розмірі 50-150 неоподаткованих мінімумів доходів (850-2550 грн).
На основних шляхах, які ведуть до м. Миколаєва, з 01.10.2021 року цілодобово будуть функціонувати 5 пересувних габаритно-вагових комплекси. До їх роботи будуть залучені поряд з співробітниками Укртрансбезпеки та Патрульної поліції, співробітники контролюючих органів і виконавчої влади.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.10.2021 0 355
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно