альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Пробація щодо неповнолітніх

Пробація щодо неповнолітніх-це пробація стосовно осіб віком від 14 до 18 років, здійснюється з урахуванням вікових та психологічних особливостей неповнолітніх; спрямована на забезпечення їх нормального фізичного і психологічного розвитку, профілактику агресивної поведінки, мотивацію позитивних змін особистості та поліпшення соціальних стосунків.
Сутність пробації полягає в запровадженні певного кола обмежень та обов’язків, що накладаються судом на правопорушника з метою його соціальної реабілітації.
Ключовим моментом ювенальної пробації є те, що ресоціалізація й виправлення засуджених неповнолітніх відбувається в громаді, без ізоляції від суспільства, відриву від сім’ї, спілкування з однолітками, що запобігає завданню шкоди психоемоційному стану неповнолітньої особи та не призводить до деформації свідомості й цінностей.
Заходи пробації з засудженими неповнолітніми реалізуються у взаємодії з органами і службами у справах дітей, спеціальними установами та закладами, які здійснюють їх соціальний захист і профілактику правопорушень.
Підлітки, які перебувають у конфлікті із законом мають доступ до більш розширеного спектру актуальних послуг, можливість ресоціалізації шляхом засвоєння загальноприйнятих норм і правил поведінки, під час спілкування зі своїми однолітками.
Вирок суду виконується за місцем проживання неповнолітнього. Підлітки проходять корекційні програми з управління гнівом, керування емоціями, вирішення конфліктів, мають можливість для навчання та корисного проведення дозвілля. Для них та їхніх рідних забезпечується індивідуальний супровід, який дозволяє працювати з їх поведінкою та світоглядом.
Станом на 29.09.2021 рік на обліку Вознесенського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області перебуває 8 неповнолітніх які засудженні до покарання не пов’язаного з позбавленням волі. Старшим інспектором відділу Якимчук Лілією Володимирівною постійно проводяться профілактичні бесіди з підлітками які перебувають у конфлікті з законом. Під час соціально-виховної роботи з неповнолітніми здійснюється постійний контроль за систематичністю відвідування навчальних закладів, вивчається моральний клімат у родині, стосунки у суспільстві та залучення засуджених неповнолітніх до просоціальних заходів з метою раціонального проведення вільного часу.

Інспектор Вознесенського районного відділу філії
Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області
старший лейтенант вн. служби Олена ГРИБ
скачать dle 12.0
Дата публікації: 29.09.2021 0 431
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно