альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Долучайтеся до виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, це гідно підтримується державою!

Коли більшість з нас живе в повній сім’ї, де батьківська опіка боронить від усіх негараздів, а родинна порада застерігає від хибних кроків, то не часто доводиться замислюватися про тих, у кого немає рідної домівки, в якій панує затишок, де люблячі батьки дарують тепло свого серця, де почуваєш себе захищеним... На жаль, багато дітей живе окремо від своїх біологічних родин, а тому позбавлені простихдитячих радощів.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, виникає тільки в небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. І насправді, таких людей нині немало. Саме тому хочеться розповісти трохи більше про одну із сімейних форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування - дитячий будинок сімейного типу.

Дитячий будинок сімейного типу– окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою забезпечення належних умов виховання для таких діток у сімейному оточенні. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

На території нашої громади вже багато років успішно функціонують два дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 15 діток, що залишилися без батьків. Держава та міська влада відповідно до повноважень всіляко підтримують такі сім’ї. Так, заробітна плата батькам-вихователям тадопомога на утримання діток-сиріт виплачується державою вчасно та в повному обсязі, а міська влада опікується питанням створення комфортних умов для проживання діток в дитячому будинку сімейного типу. Соціальний супровід такої родини здійснюється Службою у справах дітей та Центром соціальних служб.

Можливо, дана інформація стане для якоїсь родини не просто цікавим фактом, а й послужить поштовхом до того, щоб змінити життя хоча б однієї дитини або дітей у майбутньому.

Якщо у Вас є бажання долучитися до лав батьків-вихователів, але житлові умови не дозволяють розмістити таку кількість діток?Не проблема!Міська влада потурбується про надання житлового будинку з усіма зручностями, у якому процес виховання діток стане зручнішим та комфортнішим!

Чекаємо на Вас у Службі у справах дітей Вознесенської міської ради за адресою: м.Вознесенськ, вул.Центральна 22/72.

Із задоволенням відповімо на усі питання по тел.3-23-62.


Служба у справах дітей Вознесенської міської ради


скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.04.2021 0 493
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно