альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Шановна громадо, отримано вакцину від гепатиту В!

Гепатит В – це вірусна інфекція, що вражає печінку і може викликати як гостру, так і хронічну форми хвороби. Вірус передається контактом із кров'ю або іншими рідинами організму інфікованої людини (сім'яною, вагінальною). Вірус гепатиту В може виживати за межами організму людини щонайменше 7 днів.Протягом цього періоду вірус може викликати інфекцію при потраплянні в організм людини, яка незахищена вакциною.

Гепатит В може передатися :

  • від інфікованої матері до дитини під час вагітності, пологів та наступного догляду
  • від інфікованої дитини до неінфікованої дитини протягом перших 5 років життя ;
  • статевим шляхом під час незахищеного сексу;
  • зі слиною через поцілунок, зубну щитку( при активній формі захворювання вірусгепатиту В може міститися у достатній для зараження кількості);
  • через біологічні виділення статевої системи;
  • у результаті повторного використання шприців та голок серед користувачів ін’єкційних наркотичних речовин чи в медичних установах.

Крім того інфікування може статися під час медичних косметологічних процедур, нанесення татуювань, використання багаторазового інструменту зараженого інфікованою кров’ю.


Ото жвраховуючи все вищезазначене, ми маємо розуміти , що кожна людина має досить високий ризик інфікуватися протягом життя. Єдиним дієвим захистом є вакцинація!!! Наразі зараз в кабінетах щеплення нашого Центру усі бажаючи можуть отримати безкоштовне щеплення від цієї небезпечної хвороби. Зверніться до свого сімейного лікаря для скерування в зручний для вас час на процедуру вакцинації!


З турботою про вас, ваші сімейні лікарі.


скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.04.2021 0 279
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно