альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Профілактичні заходи з питань підліткової безпеки

21 століття - час потужного вибуху інформаційних технологій, час розвитку інтернету, соціальних мереж. Ця тенденція має як позитивні, так і негативні наслідки. Одним з таких шкідливих проявів є підвищення рівня самогубств серед молоді.
З метою запобігання суїцидальних випадків у дитячому середовищі спеціалістами Служби у справах дітей Вознесенської міської ради проводяться профілактичні заходи, спрямовані на підвищення рівня обізнаності серед дітей щодо безпеки в інтернеті, а також з питань домашнього насильства, торгівлі дітьми, життєвих ситуацій, що можуть нести загрозу життю і здоров’ю дітей. Під час профілактичних заходів приділялась увага «модним» у дитячому та молодіжному середовищі соціальним мережам : фейсбук, інстаграм, Тік-Ток та інші.
Під час відвертої розмови представників Служби у справах дітей з підлітками було з’ясовано, що викладається дітьми в соціальні мережі, які питання цікавлять дітей в соцмережах, чи стикалися вони з так званими «групами смерті», які зараз вирують у світовій мережі, та чи мали вони досвід спілкування у подібних групах. Переважна більшість дітей орієнтується в соцмережах і розуміє, яку небезпеку несуть подібні групи.
Батьки та оточуючі також мають бути уважними до поведінкових особливостей дитини, оскільки у підлітковому віці емоційний стан дитини є нестабільним, з’являються перші романтичні почуття, розширюється коло друзів, знайомих, підвищується інформаційний тиск на ще незрілу психіку, через що відбуваються неусвідомлені, різкі стрибки настрою, наслідком чого може стати спроба суїциду.
Шановні батьки! Лише за умови уважного ставленням до проблем власних дітей, моніторингу їх інформаційного простору та у тісній взаємодії з навчальними закладами, соціальними службами громади, ми зможемо унебезпечити дітей , яким щодня доводиться приймати непрості рішення у круговерті сучасного життя, від хибних кроків.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.03.2021 0 465
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно