альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Об’єднаймо наші зусилля заради життя дітей!

2021 рік розпочався з 18 підліткових самогубств та спроб їх вчинення. Вік дітей від 10 до 16 років. Причиною зростання кількості самогубств деякі джерела називають активізацію, так званих, "груп смерті", на кшталт "Синього кита.
Протягом останнього тижня двоє дівчаток-підлітків на Київщині стали жертвами небезпечних розваг в соціальних мережах, а саме так званого смертельного челенджу: «Випий 40 таблеток і подивись, що буде", що спонукає дітей прийняти смертельну естафету, через яку двоє дівчат з м. Боярка опинилися в лікарні. На жаль, одна дитина внаслідок медикаментозного отруєння померла.
Після перегляду сюжету про випадок з дівчатами в Боярці двоє неповнолітніх дівчат з Умані також вирішили проекспериментувати дію ліків на собі, але вжили дозу вчетверо меншу (по 10 таблеток). Пояснюють свій вчинок тим, що мали на меті привернути увагу батьків. Сім’ї дівчат перебувають на обліку як такі, що потрапили в складні життєві обставини.
Очевидно, що подібні челенджі завдають непоправної шкоди, адже забирають найдорожче – життя дітей.
Трагедії відкрили і іншу проблему – негативний вплив соцмереж на свідомість підлітків.
Батькам потрібно обмежувати перебування дітей в інтернеті та пояснювати їм, якої загрози може завдати певний контент у соціальних мережах, адже небезпека в інтернеті більша, ніж здається. Діти можуть не розуміти наслідків своїх дій, можуть вважати розвагою те, що призводить до катастрофічних наслідків. Поговоріть зі своїми дітьми про небезпеку он-лайн! Нагадайте дітям про важливі правила користування інтернетом і соціальними мережами.
Але проблема дитячого суїциду не повинна залишитись тільки проблемою батьків, внутрішньосімейною проблемою. Суспільство не повинно лишатися осторонь. Громади, навчальні заклади, соціальні служби також повинні об’єднати зусилля в боротьбі з жахливим явищем шляхом проведення роз’яснювальних заходів, профілактичних бесід як з підлітками, так і з батьками, які опинилися в складних життєвих обставинах, залучення дітей до позашкільної діяльності тощо, створення комфортного середовища для дітей, щоб вони відчували себе потрібними та зацікавленими життям.
Кожна дитина – це добра зернина, яка повинна прорости у благодатному ґрунті та комфортних умовах, щоб стати міцним колоссям, яке дасть щедрий врожай.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 22.02.2021 0 466
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно