альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенськ вшанував пам’ять «народних месників»


22 вересня,  з нагоди відзначення  Дня партизанської слави в Україні, в міському паркуім. Т.Г. Шевченка відбувся мітинг та покладання квітів до братської могили 62 підпільників  – членів Вознесенського підпільного центру.
 День партизанської слави є державним  визнанням  неоціненного внеску «народних месників» у спільнувизвольну боротьбу та Перемогу над фашистськими загарбниками. Нині у Вознесенську проживає єдина жива легенда партизанського руху – Синявська Марія Давидівна, яка в роки Другої світової війни входила до складу партизанського загону, що діяв на території Білорусі.
 Мітинг розпочався з Державного гімну України. Громадськість вшанувала пам’ять розстріляних фашистами та замордованих у застінках  гестапо підпільників, а також всіх бійців, що полягли за незалежність нашої держави, хвилиною мовчання.
 Квіти до братської могили поклали міський голова В. Д. Луков, заступник голови Вознесенської міської ради ветеранів України М.Ф. Будім та учасники мітингу. Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості зачитали зворушливі вірші, присвячені українським захисникам.
 Вшанування 76-ї річниці початку підпільного партизанського руху в Україні продовжила патріотична акція освітян «Війна далека, але пам’ять з нами», які здійснили ходу до місць бойової слави, де у 1944 році за визволення Вознесенщини точилися запеклі бої.скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.10.2017 0 1 678
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно