альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Платникам єдиного податку

Платниками єдиного податку, відповідно до статті 291 Податкового кодексу України, є суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
Єдиний податок - є місцевим податком , кошти від якого зараховуються до бюджету Вознесенської міської об’єднаної територіальної громади, відповідно до пункту 20 частини першої статті 64 Бюджетного кодексу України.
Єдиний податок справляється відповідно до статті 10, пункту 12.3 статті 12 та статей 291-300 Податкового кодексу України.
Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік.
Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал.
Ставки податку встановлюються у межах визначених статтею 293 Податкового кодексу України та затверджуються рішенням міської ради, яке оприлюднено на офіційному інтернет-порталі Територіальної громади міста Вознесенська за посиланням http://voz.gov.ua/ в розділі «Публічна інформація, Прозорий бюджет, Місцеві податки і збори, діючі в 2020 (звітному) році».
Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.
Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.
Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.
Платники єдиного податку четвертої групи сплачують податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, у таких розмірах:
у I кварталі - 10 відсотків;
у II кварталі - 10 відсотків;
у III кварталі - 50 відсотків;
у IV кварталі - 30 відсотків.

Звертаємо Вашу увагу, що з 23 травня 2020 року набув чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних
неузгодженостей у податковому законодавстві» (крім деяких змін, які
набирають чинності з 1 липня 2020 року та з 1 січня 2021 року).
Зокрема нормами даного Закону:
- з 1 липня поточного року обмежується поширення пільги у вигляді земельного податку
на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні земельної ділянки, нерухомого
майна в оренду;
- прямо зафіксована сума податкового боргу, наявність якого на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів змусить єдинника піти на загальну систему оподаткування (оновлений пп. 8 п. 298.2 ПКУ). Сума такого боргу тепер прив’язана до мінімальної суми, при якій платникові вручається податкова вимога. Вона має бути більше 60 НМДГ, тобто перевищувати 1 020 грн (60 х 17 грн).
Відповідно до Податкового кодексу України, платник податків несе відповідальність за своєчасність та повноту погашення нарахованого узгодженого податкового зобов’язання. У разі, якщо платник податків не сплачує суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, такий платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу, пені тощо.
Звертаємо Вашу увагу, що для платників податків передбачено можливість перегляду стану розрахунків з бюджетом з податків і зборів та сплати своїх податкових зобов’язань за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника» за електронною адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

Фінансове управління Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.06.2020 0 394
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно