альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Переваги пробації

Про службу пробації ми вже розповідали, а також зазначали, що метою діяльності цієї служби є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, задля прийняття судом об’єктивного рішення про міру їхньої відповідальності. Але хотілось би розглянути переваги пробації перед покараннями, пов’язаними з позбавленням волі, саме у питаннях виправлення засуджених. Почнемо з втрат, що зазнає особа, яка потрапляє у місця позбавлення волі. По-перше, така людина втрачає соціальні зв’язки, які є необхідними для її розвитку, втрачає можливість розвиватися в ногу з часом, втрачає можливість робити якісь здобутки, досягнення, що могли б бути корисними не лише для неї особисто, а й для суспільства, держави. Людина може втратити майно, сім’ю та, навіть, своє людське обличчя, що надалі позбавить її перспективи нормального життя у суспільстві, або навіть може призвести до вчинків, які будуть становити загрозу для оточення. А безпека суспільства - це найголовніша мета пробації, як вже зазначалося вище. Пробація передбачає цілу систему заходів спрямованих не лише на виконання покарання, а й на реабілітацію людини, щоб разом з нею усунути ті чинники, які мали вплив на її протиправну поведінку та заохотити таку людину до позитивних змін, щоб потім допомогти їй змінитися. Недаремно головним гаслом пробації є «Пробація-це можливості для змін».
Також має відмінність нагляд, який здійснює пробація від нагляду за виконанням покарання, пов’язаного з позбавленням волі. Ця відмінність полягає в тому, що окрім контролю, пробація ще й підтримує та консультує. Разом з засудженим складається план розв’язання його проблемних питань та необхідних змін, тобто людина показує свою готовність змінитися, а пробація пропонує їй допомогу у розв’язанні питань, які вона сама не може вирішити або не знає, яким шляхом може це зробити.
Отже, підсумовуючи, можна зазначити, що пробація має переваги від утриманням засудженого в умовах ізоляції, які полягають у можливості змінити порушника, тим самим, зменшивши ризик вчинення ним повторного правопорушення та залишити суспільству особу, яка зможе бути корисною для нього.

Служба пробації в м. Вознесенську
скачать dle 12.0
Дата публікації: 22.04.2020 0 618
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно