альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Наш стяг – пшениця у степах під голубим склепінням неба

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора. Мільйони українців по всьому світу започаткували народний флешмоб: вони з гордістю вивішують синьо-жовтий стяг із своїх домівок, офісів, автомобілей в знак шани до рідної країни.

Як на українських землях з’явився символ з поєднанням синього та жовтого кольорів – достеменно невідомо. Легенди гласять, що ці кольори могли зявилися ще за часів трипільців або ж славнозвісного козацтва у 18 столітті. Але найбільш популярною все ж таки залишається сама поетична версія: жовтий колір символізує золотисті безкраї пшеничні поля, яких в Україні завжди було чимало, а синій колір - це ясне небо над нашою країною.

Щороку Вознесенська громада збирається на центральній площі міста з нагоди Дня Державного Прапора України. У 2019 році під звуки Державного Гімну на головну щоглу громади підняли синьо-жовтий стяг військовослужбовці військової частини А 2920 старші солдати Сергій Топалов та Ігор Гаврилов.

Кращі учні громади мали честь покласти квіти до меморіального знаку Героям Небесної сотні, меморіальної плити українському громадському діячу та лідеру Народного Руху України – В’ячеславу Чорноволу й іменного каменю пам’ятника нашим землякам, воїнам-захисникам, загиблим за цілісність Незалежної України.

Понад 5 років Україна переживає збройну агресію від Російської Федерації. Анексовано Автономну Республіку Крим і Севастополь, окуповано окремі райони Донецької та Луганської областей, майже 1,5 мільйона осіб вимушено покинули свої домівки, понад 7000 загиблих українців…Серед них є 8 обірваних життів, молодих та мужніх хлопців, наших земляків, які полягли в бою від російської агресії. Рішенням Вознесенської міської ради від 19 квітня 2019 року № 1 звання «Почесний громадянин міста Вознесенська» присвоєно загиблим учасникам АТО, уродженцям міста Вознесенська: Олександру Бойку, Олександру Бондару, Володимиру Гречаному, Костянтину Костенку, Сергію Карбівничому, Сергію Каленику, Олександру Ліптузі та Сергію Макарову. Посвідчення та почесний знак члени родин загиблих воїнів отримали від міського голови Віталія Лукова.

У виконанні талановитого вознесенця Максима Мануйлова для всіх присутніх звучала пісня «Мить».

Наприкінці заходу делегація від виконавчого комітету Вознесенської міської ради поклала квіти до могил загиблих воїнів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.08.2019 0 1 373
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно