альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

В Європу з Україною в серці

Щороку, в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. У нашій країні, День Європи святкується вже впродовж 16-ти років. Святкові заходи проходять в усіх великих та маленьких містах. Повсюди відбуваються святкові концерти, вистави, іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходяться на території України, розповідають українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.
Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами.
Намагаючись інтегруватися в європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.
Варто згадати слова відомого французького філософа Фужере де Монброна: «Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку». Тож, щоб рухатися у перед потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів.
З метою виховання в учнів поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів, формування пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності учнів, до Вознесенського професійного ліцею завітали працівники бібліотеки №1 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» та провели віртуальну подорож « В Європу з Україною в серці», для студентів 1 курсу 94 групи електромонтажників з освітлення та освітлюваних мереж (класний керівник Савінкова Л.Я., майстер виробничого навчання Прокопчук В.П.). Переглядаючи слайд-презентацію «Знайомтесь, Європа!» діти мали нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії європейських націй та народностей, ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи.
День Європи – це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. І як приклад, нам показав це дружний колектив досвідчених творчих педагогів Вознесенського професійного ліцею, для яких діти та їх якісне навчання є в пріоритеті. У ліцеї панує атмосфера демократії, братерства та поваги як в колективі, так і до учнів. Колектив ліцею створює всі необхідні умови для підготовки висококваліфікованих спеціалістів, кожен любить свою роботу і є справжнім патріотом свого учбового закладу.
Висловлюємо щиру подяку за співпрацю та теплий, гостинний прийом заступнику директора з навчально-виховної роботи Усенко Олені Андріївні, майстру виробничого навчання Прокопчуку Володимиру Павловичу, викладачу української мови та літератури Савінковій Лілії Яківні, та бібліотекарю Орлєвій Тетяні Петрівні.
Бібліотека №1,
центр місцевого краєзнавства
КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»
скачать dle 12.0
Дата публікації: 22.05.2019 0 928
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно