альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенці відзначили урочистими заходами Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

В Міжнародний день пам’яті Чорнобиля – 26 квітня, вознесенці віддали шану героям, які врятували не тільки Україну, а й увесь світ від жахливих наслідків аварії, яка сталась на Чорнобильській АЕС.
Цього дня міський голова запросив членів спілки Чорнобильців Вознесенської громади та усіх інших вознесенців із статусом чорнобильця взяти участь у обговоренні нагальних проблем цієї категорії мешканців. Такий захід проводиться щороку і має на меті скоординувати роботу усіх служб, які мають безпосереднє відношення до цієї категорії наших земляків.
Розпочав очільник міста з відповідей на запитання. Мова йшла про землі. Присутніх цікавила можливість отримання земельних ділянок для ведення сільського господарства або будівництва будинку. Також говорили про надання послуг медичними закладами міста.
Після того, як питання у присутніх закінчилися, міський голова Віталій Луков запросив усіх приєднатись до урочистого покладання квітів героям-чорнобильцям, які поклали свої життя заради нині живих. Урочистості перемістились до парку 1 Травня, де встановлено пам’ятник героям-ліквідаторам Чорнобильської аварії.
Біля пам’ятника зібрались небайдужі вознесенці разом з чорнобильцями та керівництвом міста. Урочистості розпочались із покладання квітів до пам’ятника. Звучав гімн України, були слова вдячності за жертву, за героїзм та відвагу.
Слово брав голова Союзу ветеранів Чорнобиля, який нагадав про високу плату, яку й досі платять ліквідатори – це їхнє здоров’я. Говорив також і Сергій Трандафіл – менеджер проектів ГО «Агентство економічного розвитку», який розповів, як нинішнє покоління дітей допомагає зберегти природу шляхом впровадження проекту «Життя без сміття». І це їх вклад в збереження того, за що боролись ліквідатори.
Керівництво міста ще раз висловлює слова щирої подяки усім, хто наважився на подвиг, свідомо жертвував своїм життям заради людства. Ви дійсно герої. Низький вам уклін, дорогі наші чорнобильці; міцного здоров’я і благополуччя в родинах.
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
скачать dle 12.0
Дата публікації: 26.04.2019 0 822
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно