альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Благодійний фонд «Ласка» провів тренінг по успішному написанню проектних заявок в Вознесенській об’єднаній громаді

01 березня в конференц-залі музею ім. Кібріка проектним менеджером Благодійного фонду «Ласка» Лілією Атнажевою було проведено навчання по написанню проектних заявок до фонду для отримання грантової допомоги в реалізації своїх проектів.
Представив експерта заступник міського голови Вознесенської об’єднаної громади Денис Хімій. Він побажав усім присутнім гарних ідей та успіху у їх втіленні.

Перш за все тренерка повідомила присутніх – представників громадських організацій, ініціативних груп Вознесенської об’єднаної громади та інших зацікавлених осіб про оголошений конкурс грантових проектів, які можна подавати до БФ «Ласка» - виконавця проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для участі в конкурсі проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад».

Проектна діяльність організацій та ініціативних груп може включати, але не обмежуватись, такими темами:

  • Згуртування громади та активізація мешканців на користь громади;
  • Започаткування в громаді нових соціальних практик та послуг;
  • Створення або облаштування громадських просторів (окрім фінансування ремонтно-будівельних робіт та робіт з благоустрою за кошти гранту);
  • Захист довкілля та розвиток екологічного мислення;
  • Туристичні ініціативи (включно зі спрямованими на започаткування туристичного бізнесу та розвитку туризму в громаді);
  • Нові ЗМІ для громади (навчання + створення медіа-продукту);
  • Розроблення і створення унікального продукту громади;
  • Інформаційно-просвітницькі кампанії, включно із тими, що допомагають краще знати свою громаду і представляти її іншим;
  • Культурні проекти та ініціативи для творчої самореалізації;
  • Зустрічі з успішними людьми;
  • Освіта для дорослих.

Максимальна сума гранту від фонду складатиме до 3000 доларів США. Подавати можна скільки завгодно проектних заявок, але кількість переможців обмежена сумою гранту. Обов’язковою умовою є співфінансування в розмірі не менш ніж 10% від суми гранту. Заявку слід подати до 24 квітня 2019 року включно. Детальніше про умови грантової заявки можна прочитати тут.

На тренінгу Лілія Атнажева зробила акцент на заповненні аплікаційної форми, яка є основним документом, що буде оцінюватись спеціальними експертами фонду. Експерти в процесі оцінювання між собою не взаємодіють, одне на одного не впливають. Вони підібрані таким чином, щоб бути максимально не зацікавленими в результатах конкурсу. Тому шанси є у всіх без виключення учасників. Головне – це хороша ідея, спроможність її втілити, а також якісне та повне заповнення аплікаційної форми.

Також Лілія Атнажева повідомила присутніх про запуск Школи місцевих ініціатив. Про неї детальніше можна дізнатись тут.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 01.03.2019 0 1 265
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно