альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

День безпечного інтернету

Ця міжнародна календарна подія, починаючи з 2004 року, виникла за сприянням організації Insafe.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

У всьому світі День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаною мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії.

Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і усвідомити роль, яку ми всі граємо у створенні кращої та більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, для об’єднання з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

Нині в наше життя щільно увійшов інтернет і ми не мислимо свого життя без цього засобу зв’язку, який використовується в будь-якій сфері нашого повсякдення.

Відповідно до рекомендації Мінсоцполітики, з метою інформування дітей щодо негативних наслідків та убезпечення ризиків інтернет спілкування, Службою у справах дітей Вознесенської міської ради 5 лютого з учнями 9-го класу Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 було проведено просвітницький захід на тему: “Інтимні селфі — жарт чи небезпека”. Цей захід проводився у формі діалогу, що дозволяло учням не тільки пізнавати нову інформацію, але й брати активну участь у обговоренні такого питання як “онлайн-секстинг”, висловлюючи свої бачення на проблему, методи її запобігання та шляхи її вирішення.

Також учням було запропоновано для перегляду відеоролики на відповідну тему, які допомогли дітям більш ширше зрозуміти масштаб і наслідки негативного, але, нажаль, такого розповсюдженого явища, як надсилання в мережі Інтернет контенту, який містить інформацію власного інтимного характеру.

Хочеться сподіватися, що проведення подібних заходів стане доброю традицією для налагодження співрозмови із молоддю, із метою формування в них правильного світогляду, культури та безпеки спілкування в соцмережах, та загалом безпечного використання мережі Інтернету у своєму житті. Використовуючи ефективні методики та досвід фахівців цього напрямку, ми зможемо збудувати конструктивний діалог із молоддю, який перетвориться на міцний фундамент безпеки та культури Інтернет спілкування.

Служба у справах дітей

Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 07.02.2019 0 943
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно