альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Провели зустріч з психологами шкіл

Вознесенська міськрайонна філія Миколаївського обласного центру зайнятості 5 грудня поточного року радо вітала у своїх стінах психологів шкіл міста Вознесенська, які стали учасниками «круглого столу» під назвою «Взаємодія психологів шкіл зі спеціалістами з профорієнтації». Мета заходу – налагодження тісної співпраці в профорієнтаційній роботі з учнівською молоддю у тому числі із застосуванням діагностичних методик.

  
Відкрила захід директор Вознесенської філії Ірина Ларченко, яка акцентувала увагу на важливості профорієнтаційної роботи взагалі а також на роботі психологів та фахівців з профорієнтації зокрема. «Сучасні форми роботи з учнівською молоддю дають можливість всебічно підійти до питання вибору професії школярами, а наше з вами завдання – допомагати їм у цьому», - зазначила вона.
Начальник відділу активної підтримки безробітних Інна Гаврилова наголосила на тому, що важливими інструментами в профорієнтаційній роботі є застосування діагностичного тестування. Також вона додала: «Державною службою зайнятості впроваджена в роботу веб-базована платформа з профорієнтації «Моя професія: консультаційна мережа», яку ми і маємо намір презентувати».
Ірина Чорна, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Вознесенської філії повідомила, що в основі програми тестування лежить діагностика й зіставлення трьох основних факторів успішного професійного навчання й самореалізації:
-професійна мотивація визначає глибинні пофесійні інтереси і професійні цінності; 
-структура інтелекту — рівень розвитку інтелекту (IQ) та специфіку структури здібностей;
-психологічні схильності — схильність до певних видів професійної діяльності.
Проходження усіх тестів гарантує високу результативність діагностики та максимально наближений професійний вибір для людини, яка проходить тестування.
В ході активної дискусії були обговорені можливості впровадження в роботу тестів та ланцюжок подальшої взаємодії. Учасники круглого столу гідно оцінили запропонований інструментарій, тим більше що за результатами повного тестування програма пропонує не приблизні напрями професійної самореалізації, а конкретні професії відповідно до особистісних інтересів та схильностей, із зазначенням відсотка відповідності.
Приємна атмосфера спілкування сприяла гарній роботі під час зустрічі: гості заходу виявили бажання спочатку самостійно пройти комплекс тестів, щоб на собі випробувати всі запропоновані можливості. 
Сподіваємось, що проведення круглого столу сприятиме ще більш плідній співпраці.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 06.12.2018 0 1 051
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно