альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Коли звичка народжувати є основним заробітком

Коли дитина з’являється на білий світ з божої волі чи то з Божого благословення, вона вже набуває певні права, а саме: на особистий простір, комфортні умови проживання повноцінне вітамінізоване харчування для фізичного та психічного розвитку, здобуття освіти, вчасне медичне обстеження, а у разі потреби – лікування.

Нажаль, деякі батьки не завжди усвідомлюють всю відповідальність за життя та здоров’я  своєї дитини. Проте вони чітко знають, якого числа від держави надійдуть виплати на дитину, і в якому банкоматі їх необхідно зняти, щоб спочатку витратити на свої власні забаганки. А решту коштів, якщо, звичайно, залишаться, на дитину, оскільки ці державні виплати вважають основним джерелом свого доходу.

Непроста ситуація склалася у багатодітній родині, де мати самотужки намагається виховувати своїх сімох дітей, оскільки батько чотирьох старших  дітей з сім’єю не проживає,  матеріальної допомоги на дітей не надає, аліментів не сплачує, а біологічний батько трьох менших не бажає брати на себе відповідальність перед суспільством за виховання дітей, бо йому дуже комфортно проживати в родині на правах співмешканця, що харчується, одягається за «дитячі» кошти, які держава в повному обсязі сплачує родині,  і при цьому не несе жодної відповідальності за дітей. Проте,  така ситуація в родині не може влаштовувати соціальні служби міста,  до повноважень яких входить контроль щодо додержання прав, свобод і законних інтересів дітей, визначених законодавством, та належне виконання батьками своїх обов’язків щодо них.

Так, при перевірці умов проживання дітей в родині соціальними службами було виявлено наступне: в будинку брудно, в кімнатах стоїть стійкий запах затхлого повітря , всюди розкидані дитячі речі,  для дітей шкільного віку відсутній стіл для підготовки домашнього завдання, усі шкільні підручники навалом скинуто в кут на брудну підлогу , як непотріб. На запитання представника Служби у справах дітей чому в житлі такий безлад, мати тільки розвела руками і поскаржилася на те, що її діти ні в чому не допомагають. Це свідчить про те, що мати не може впоратися зі своїми обов’язками, визначеними законодавством України.

 Тож,  перед соціальними службами постало питання про допомогу багатодітній родині, яка опинилася в складних життєвих обставинах. На засіданні комісії з питань захисту прав дитини 15.11.2018 р. було розглянуто життєву ситуацію, що склалася в родині та складено план дій щодо надання родині соціальних послуг з метою подолання складних обставин,  які родина не в змозі самостійно подолати.

Тільки за умови співпраці батьків та соціальних служб можливе подолання такого явища, як соціальне сирітство, при якому діти зростають сиротами при живих батьках.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 23.11.2018 0 769
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно