альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Продовжуються традиційні «осінні зустрічі» з міським головою

Протягом минулого тижня на базі загальноосвітніх шкіл № 4, 5, 7, 10 та Новогригорівської ЗОШ відбулися вже традиційні «осінні зустрічі» міського голови з громадою.

На усіх зустрічах свою промову очільник розпочинав подякою мешканцям територіальної громади, адже цього року переважною більшістю учасників «осінніх зустрічей» є працююче населення. Нині важливо розуміти, що від активності мешканців громади залежить найближче майбутнє міста та самих вознесенців. Тому головною метою цих зустрічей є спілкування щодо проблем, котрі найбільш хвилюють городян.

Актуальною темою «осінніх зустрічей» стало масове спалювання листя жителями приватного сектора. Хоча, в порівнянні з сусідніми населеними пунктами, місто задимлене некритично. Міський голова подякував городянам за свідомий вибір не труїти своїх рідних та сусідів небезпечним димом, але й наголосив на тому, що роз’яснювальна робота серед населення досі не припиняється. Також увага присутніх була закцентована на поверненні нетарованого сміття його власникам. Близько трьох місяців поспіль ГФ «Соколи» та КП «Санітарна очистка міста» намагаються таким чином навчити містян поводженню з твердими побутовими відходами. Досвід показав, що повернення сміття порушникам благоустрою діє безвідмовно, тож міська влада й надалі буде застосовувати цей метод у своїй роботі.

Не секрет, що наразі серед українців у повітрі кружляють тотальні недовіра та негатив до влади, причому будь-якої. В основному, це спричинено останніми рішеннями Уряду щодо підвищення ціни на газ для населення. І хоча влада на місцях не має ніякого впливу на подібного роду підвищення, Віталій Луков намагався пояснити присутнім, що саме змушує Уряд приймати такі рішення. Сьогодні українців привчають економити на комунальних послугах і це правильно, адже ніде у світі населення не спалює стільки газу, як в Україні. Крім того, для того, аби наша країна й надалі отримувала допомогу, Уряд має виконати умову щодо однакової вартості палива як для населення, так і для промисловості. Задача ж влади на місцях – не допустити того, щоб жодна одинока чи малозабезпечена людина, яка не в змозі заплатити за комунальні послуги, не замерзла від холоду. Соціальні працівники Управління соціального захисту населення в зимовий період кожного дня провідують та намагаються допомогти таким сім’ям. Тож очільник попросив присутніх, якщо вони знають про осіб, які можуть потрапити в таке скрутне становище, одразу надавати інформацію до Управління соціального захисту населення.

Продовжуючи ряд загальноукраїнських питань, очільник зупинився й на субсидіях. З самого ранку в профільному Управлінні дійсно є черги для подачі документів на отримання державної допомоги. Але вже після 15-16 години дня там пусті коридори, тож бажаючі подати документи без черги можуть завітати до Управління після обіду. Наразі є проблеми в оформленні субсидії коли людина проживає, але не зареєстрована за місцем проживання і навпаки. Для вирішення цього питання спеціалісти можуть попросити надати довідку з місця реєстрації, роботи, навчання особи. Всі інші питання виносяться на розгляд комісії, яка створена при міській раді. Віталій Луков зауважив, що субсидію мають отримувати люди, які дійсно не спроможні самостійно платити за комунальні послуги. Особам, котрі живуть заможно й мають дорогу техніку, машини, нерухомість в субсидії буде відмовлено.

Також очільник звернув увагу на об’єкти, які вже виконано в цьому році або планується їх завершення до кінця поточного року, а саме – утеплення двох будівель лікарні; реконструкція загальноосвітньої школи №8; ремонт каналізаційно-насосної станції-1; ремонт каналізаційного колектору від вул. Осипенка до річки Мертвовод; перший етап ремонту водозабору; нові спортивні майданчики для міні-футболу у ЗОШ №5 та 8; новий сучасний дитячий садочок на базі навчально-виховного комплексу №3; заміна даху, всіх вікон та фасаду у ЗОШ №10; облаштування асфальтового покриття двору в ЗОШ №4; реконструкція вбиралень у гімназії; купівля нового сучасного томографа для лікарні та вишки для виконання робіт на значній висоті тощо. Саме завдяки участі у багатьох європейських та загальнодержавних проектах, міська влада мала можливість залучити близько 50 мільйонів гривень додатково, а кошти місцевого бюджету в поточному році було направлено на спів фінансування цих мільйонних проектів.

Ще порушувалися питання якості води зі свердловин та ремонту зливостоків у мікрорайоні Натягайлівка, незаконних перевезень по місту, освітньої та медичної реформ, планів розвитку приєднаної до міста Новогригорівської сільської ради на 2019 рік.

Після виступу міського голови присутні мали змогу поставити хвилюючі запитання, котрі стосувалися, в більшій їх кількості, покращення благоустрою територіальної громади. Після відповідного аналізу прохання, які були висвітлені мешканцями громади, будуть внесені до плану соціально-економічного розвитку громади на 2019 рік.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю АВК ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 30.10.2018 0 939
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно