альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Залізнична колія – зона підвищеної небезпеки

З 01 жовтня у регіональній філії «Одеська залізниця» оголошено Місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо запобігання невиробничому травматизму на залізничному транспорті серед населення, щодо Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.

З початку року на станціях, перегонах, територіях підрозділів ПАТ «Укрзалізниця» внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеня тяжкості 423 сторонні особи, у тому числі 251 зі смертельним наслідком. Травмовано 20 дітей віком до 16 років, із них 6 смертельно.

Підлітки наражають себе на небезпеку для того, щоб розмістити екстремальні фото в соціальних мережах, з метою виділитись серед друзів, не розуміючи, що номінальна напруга в контактній мережі складає 27500 вольт, а гальмівний шлях поїздів у середньому становить 600-800 метрів. Після того, як людина опинилася на даху потяга, існує три варіанти розвитку події:

- вона згорає заживо;

- травмується електричним струмом, внаслідок чого – падіння з висоти близько п’яти метрів, загорання, що супроводжується численними опіками тіла;

- в рідкісних випадках може пощастити.

Викладене в Інтернеті відео або «селфі» провокує екстремалів повторити «подвиги», а непереборний стереотип мислення — «Лихо може статись із ким завгодно, тільки не зі мною» — може зіграти злий жарт……

Невтішна статистика повинна насторожити як неповнолітніх, так і дорослих, нагадати їм, що тільки від уважності та виконання суворих правил поведінки залежить власне здоров'я, а іноді і життя.

Діти не завжди можуть правильно оцінити ситуацію та розпізнати небезпеку. Звертаємось до всіх батьків, бабусь та дідусів: зробіть все необхідне, для того, щоб у Вашу сім’ю не прийшла біда. Пояснюйте правила безпеки на залізниці, навчіть дитину орієнтуватися поряд із залізничними коліями, виховуйте необхідність бути дисциплінованими, обережними та обачливими!

Пам’ятайте, якщо ВИ порушуєте Правила,

ВАША дитина буде вчиняти так само!

Керівництво Виробничого Підрозділу

«Вознесенська дистанція колії» Регіональної філії

«Одеська залізниця»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 09.10.2018 0 735
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно