альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

У бібліотеках міста пройшов тематичний тиждень «Ми – українці. І це – назавжди!»

Україна, наша рідна Батьківщина, відзначає 27-у річницю Незалежності. Комунальний заклад «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» запропонував користувачам бібліотек низку святкових заходів про наш рідний край з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими та талановитими людьми.

З 20 по 26 серпня в бібліотеках міста пройшов тематичний тиждень «Ми – українці. І це – назавжди !» з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України. Відвідувачі бібліотек під час проведення інформаційно-просвітницьких заходів ознайомилися з історією становлення української символіки та Державного Прапора, сторінками історії та визначними подіями незалежності України. Активісти бібліотечних закладів разом з працівниками бібліотек  читали патріотичні вірші, співали українські пісні, переглядали відеоматеріали, приймали участь в інтелектуальних вікторинах, розповідали історію державних символів та оберегів, переглянули книжкові виставки. 

Працівники бібліотеки № 4 разом з юними, талановитими читачами підготували та провели для мешканців північного житлового масиву літературно-музичне свято, під час якого присутні  мали змогу прослухати патріотичну поезію відомих українських авторів, які величали та прославляли ім’я України на протязі всього свого життя. Учасниками заходу були і місцеві поети, члени літературно –поетичного об’єднання «Веселка» разом з його керівником Світланою Іванівною Руденко.  

Як завжди, дуже цікавою була для присутніх виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва місцевих та виставка дитячих малюнків «Я малюю Україну».

А ось дитяча бібліотека під час заходів разом з юними відвідувачами здійснила захоплюючу, пізнавальну подорож чарівною, неповторною, мальовничою, рідною Україною, допомогла їм розширити свої знання про довгий шлях України до Незалежності. Діти залюбки читали вірші про Україну, згадували народні звичаї, традиції, обряди та обереги.

Колектив бібліотеки № 1 завжди багато уваги приділяє формуванню інформаційної культури користувачів. З метою навчити читачів самостійно отримувати  потрібну інформацію з різних видань, використовувати довідкову та сучасну літературу бібліотекарі  підготували виставочний перегляд «Хай світанки твої, Україно, сонце сяйвом мережить своїм!». Відвідувачі самостійно шукали  відповіді на питання про Батьківщину та її історію: знаходили їх в Інтернеті, на полицях книжкових виставок.

«Україна моя, єдина, нездоланна ніким і ніколи» - саме цими словами бібліотекарі закінчували заходи, ці слова як своєрідний заклик до кожного: задуматися про мир, щось робити заради нього, любити рідну землю, родину, свій народ, бути українцем- назавжди.

КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська»

скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.08.2018 0 1 335
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно