альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенськ відмітив День перемоги над нацизмом

9 травня увесь світ відзначив День перемоги над нацизмом. Не залишилось осторонь цієї події і наше місто. Цього року для ветеранів та мешканців було організовано концерт «Земля квітує і звучать пісні», адже в той день, коли розквітали трави і земля давала усьому живому нове дихання, сталася визначна подія світового значення, яка заклала початок нового розвитку, початок «весни» в історії людства. Сучасники тих подій переживали неймовірні почуття, які вдало описано словами відомої пісні «День Перемоги» – «радість зі сльозами на очах». Такі ж сильні почуття маємо і ми, нащадки прадідів, які захистили світ від нацизму.

Крім концерту в парку Січової Слави паралельно відбувався відкритий турнір з шахів, працювали дитячі атракціони, батьки мали можливість провести вихідний день разом із своїми дітьми.

Вже традиційним для міста в цей день став і велопробіг пам’ятними місцями Другої Світової війни. Цього року у заїзді взяла участь значна кількість велосипедистів, до яких приєдналися вознесенський міський голова Віталій Луков та його заступник – Юрій Путій. Учасники велозаїзду вшанували пам’ять про загиблих в Другій Світовій війні, а також про воїнів сучасної війни на Сході України, які віддали свої життя в боротьбі за незалежність нашої держави.

В парку 1 Травня, де знаходяться культові споруди Другої Світової війни, горів вічний вогонь, грала тематична музика. Усі бажаючі мали змогу покласти квіти до пам’ятників загиблим воїнам.

На сьогоднішній день в місті залишилось всього 22 ветерани. Їхні подвиги не повинні залишитись лише на сторінках історії. Шануймо наших героїв, пам’ятаймо про жертву, яку їм довелось віддати за свободу. Нехай пам’ять про загиблих назавжди залишиться в наших серцях.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 10.05.2018 0 1 217
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно