альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Мітинг «Обеліски в безсмертя підносить земля» до Дня пам’яті та примирення

8 травня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Ця дата дає можливість оцінити внесок українського народу в перебіг і завершення Другої світової війни, підсумувати її масштабні спустошливі наслідки для України, висловити повагу всім борцям за незалежність, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

Вже традиційно, 8 травня, у День пам’яті та примирення, у парку 1 Травня ветерани Другої Світової Війни, учасники АТО, адміністрація міста, шкільна молодь, міські громадські організації та небайдужі мешканці міста зібралися біля братської могили, аби вшанувати пам’ять полеглих воїнів у страшній війні 1939-1945 років.

Квіти до могили воїнів-визволителів міста Вознесенська поклали міський голова Віталій Луков, голова Вознесенської міської організації ветеранів України Віктор Мазур, делегації громадських організацій міста, небайдужі вознесенці.

Перед присутніми виступили очільник міста та голова ради ветеранів, наголошуючи на тому, що нинішнє покоління українців, а зокрема вознесенців, повинно усвідомлювати подвиг героїв-визволителів, завжди пам’ятати цей день, цю Перемогу, ціною якої є мільйони людських життів, зломлених сердець та материнських сліз. Також Віталій Луков згадав нинішній конфлікт на сході України з Росією та віддав шану героям української держави 21-го століття, які захищають нашу землю від ворожих окупантів.

Ще років десять тому можна було спостерігати, як центральною вулицею міста, під звуки духового оркестру урочисто проходила колона ветеранів. Не зважаючи на хвороби та поважний вік, вони намагалися карбувати крок, на грудях виблискували нагороди, а в руках кожен тримав квіти. Нині ж на мітинг завітало до 10 ветеранів, які стійко тримали шеренгу під час звучання Гімну України.

Учениця загальноосвітньої школи №6 Юлія Зеленська прочитала вірш М. Луківа «Ветерани», а театралізоване дійство «Скорбота, Пам’ять, Життя», представлене Тетяною Кириченко, Анастасією Крецу та Світланою Бредун викликало у присутніх щирі сльози.

Наостанок, в знак шани та світлої пам’яті ветеранів Другої Світової Війни присутні схилили голови у хвилині мовчання.

Наче птахи летять невблаганно літа,

Залишають свій стрій дорогі ветерани.

У минуле пішла найстрашніша війна,

Та про неї постійно нагадують рани.

(В. Назарук)

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 08.05.2018 0 1 611
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно