альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенці вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

На Чорнобиль журавлі летіли,

З вирію вертались навесні.

Як сніжниця, попелище біле

Розвівалось в рідній стороні…

26 квітня 1986 року о 1:23 ночі за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства - з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, що зупинили ядерну катастрофу… Сьогодні, 26 квітня 2018 року, минає 32-а річниця Чорнобильської трагедії. Вже традиційно вознесенці-ліквідатори катастрофи збираються за круглим столом та приходять до пам’ятника «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС м. Вознесенська» на мітинг у парк 1 Травня.

До засідання ліквідаторів за круглим столом долучився міський голова Віталій Луков зі своїми заступниками, начальник Управління соціального захисту населення Ірина Шишляннікова, представники КУ «Вознесенська ЦРЛ» та Вознесенського об’єднаного управління Пенсійного фонду аби обговорити найболючіші питання сьогодення, проінформувати присутніх про соціальний захист пільгових категорій населення, розповісти про останні напрацювання держави щодо чорнобильців. Ліквідатори ж, в свою чергу, жваво ставили запитання та обговорювали почуте.

Після круглого столу у парку 1 Травня відбувся мітинг «Чорнобиль – його уроків людство не забуте». Небайдужі вознесенці поклали квіти до підніжжя пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи та схилили голови у хвилині мовчання перед світлою пам’яттю невинно загиблих героїв-ліквідаторів. Вихованці колективу спортивно-бального танцю «Комплімент» виконали чуттєву композицію зі свічками, а член міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Василь Марочканич у смутку згадав ті страшні події весни 1986 року.

Щира шана та повага всім учасникам-ліквідаторам техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС. Міцного здоров’я, добробуту, миру, віри у краще майбутнє, любові рідних та близьких!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

скачать dle 12.0
Дата публікації: 26.04.2018 0 1 530
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно